25n
25N
25N

Exposició en la Galeria del Tossal 'Nius, Recers i Refugis'

Exposició en la Galeria del Tossal 'Nius, Recers i Refugis'
02/03/2017 -

La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, inaugura l’exposició “Nius, recers i refugis: arquitectura animal” de Javier Moreno en la Galeria del Tossal. Tello ha declarat que “reprenem la programació expositiva de l’Ajuntament fruit de la convocatòria pública feta per la nostra Regidoria i que volia fer accessible a tots la possibilitat d’exposar en les nostres sales municipals”.

L’exposició mostra el projecte de Javier Moreno, seleccionat d’entre 120 que es van presentar, en el qual la Comissió va apreciar “coherència intel·lectual, professionalitat projectual i una bellesa intrínseca que cridava molt l’atenció des del començament”. Les escultures de “Nius, recers i refugis” de Moreno reflecteixen les arquitectures animals i com la naturalesa és capaç de recuperar el seu espai.

En paraules de Gloria Tello,” A més a més, amb aquesta exposició es fomenta la reflexió sobre la constant lluita que l’ésser humà i la naturalesa mantenen per l’espai o territori. Una interessant reflexió que ens ajudarà a tindre una visió més ampla i respectuosa amb la resta d’animals, no humans, que comparteixen ciutat amb nosaltres. De segur que aquesta exposició ens aportarà a títol artístic i també personal”.

Javier Moreno expressa en les seues escultures que s’exposen en la Galeria del Tossal “com els ocells o els insectes, aprofiten qualsevol esquerda, error o feblesa dels projectes dels humans per a recuperar part de l’espai que els ha sigut arrabassat, i com fan per a adaptar-se a les noves condicions imposades pel terreny”. Javier Moreno utilitza diferents tipus de pastes ceràmiques per a realitzar les peces que conformen la mostra, emulant la terra i el fang amb què els animals constructors “edifiquen” les seues nidificacions.

Gloria Tello destaca d’aquesta exposició que “veient el resultat del qual s’exposa, he de reafirmar-me en la idea que donar opció oberta a les iniciatives i propostes que ens poden arribar a la Regidoria de Cultura. Obrir les portes és el millor camí per a oferir una programació cultural de qualitat, ampla, diversa i a l’abast tant dels agents culturals de València com d’un públic interessat per la cultura”.

L’exposició pot visitar-se des de març fins a maig en la Galeria del Tossal, en la plaça del Tossal, s/n, en els horaris habituals, de dimarts a dissabte de 16.00 a 19.00 hores i els diumenges i festius de 9.30 a 15.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − un =

museo prehistoria