caixa popular

Visita l'exposició fotogràfica "Totes som ciutat dona"

Visita l'exposició fotogràfica "Totes som ciutat dona"
07/03/2018 -

El Centre Municipal de Joventut d’Orriols ofereix des de hui l’exposició fotogràfica “Totes som ciutat dona”, que retrata la participació de dones salvadorenques en l’àmbit municipal. La regidora de Migració i Cooperació, Neus Fàbregas Santana, inaugura la mostra aquesta vesprada a les 19.00 hores.

Aquesta activitat s’emmarca dins de la participació de l’Ajuntament de València com a soci del Fons Valencià per a la Solidaritat. El Fons finança l’activitat i l’Ajuntament col·labora en la cessió de l’espai. L’acte és part de la 12 campanya anual del Fons “Ser dona en el sud”, enguany amb el lema de la participació de la dona en l’àmbit municipal del Salvador.

El Fons Valencià per a la Solidaritat ha vingut acompanyant a El Salvador, des de l’any 2002, en diferents processos d’enfortiment institucional, en l’àrea del desenvolupament local, amb l’objectiu d’augmentar les capacitats dels municipis salvadorencs, així com de contribuir a la governabilitat democràtica a l’interior d’aquests, que es va perllongar per més de deu anys i va suposar la implementació de diversos projectes.

L’acte de hui comptarà amb la presència de l’autor de les fotografies, Antonio Nodar; la presidenta del Fons Valencià per a la Solidaritat, Xelo Angulo; el cònsul general d’El Salvador a Barcelona, Francisco Roberto Altschul; la subsecretària d’Inclusió Social d’El Salvador, Guadalupe Hernández; el director general de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat, Federico Buyolo; amb la regidora de Cooperació i Migració, Neus Fábregas.

Fàbregas ha subratllat “la importància de donar visibilitat a la dona d’altres llocs en la nostra ciutat, i és que la doble discriminació de ser migrant i dona sempre dificulta la participació”. “Projectes com aquest ens amplien la mirada i la consciència cap a una transformació social i un món millor”, ha afegit. “Ciutat Dona” és un programa impulsat pel govern d’El Salvador a través de la Secretaria d’Inclusió Social, amb el qual s’intenten garantir els drets fonamentals de les dones salvadorenques, a través de serveis especialitzats com salut sexual i reproductiva, atenció integral a la violència de gènere, apoderament econòmic i promoció dels seus drets. A més, es compta amb una àrea d’atenció infantil perquè les filles i fills a càrrec d’aquestes dones siguen atesos mentre les seues mares reben els diferents serveis”.

El 15 de desembre de 2013 el fotògraf Antonio Nodar, autor de l’exposició que hui s’inaugura, va ser convidat per la doctora Vanda Pignato a la inauguració del nou local de “Ciutat Dona” en San Miguel (El Salvador). Durant l’acte es van retratar 612 dones, alguna amb les seues filles i fills menors. De cada dona va realitzar 2 imatges, la primera una còpia Polaroid per a tenir una targeta de visita amb la qual la dona poguera fer memòria i, recordar que, si se sent maltractada, sempre tindrà un lloc on acudir i sentir-se segura. Un segon retrat en blanc i negre va ser realitzat amb la idea de fer una exposició que permetera mostrar la dona individualment i la força del col·lectiu.

L’exposició estarà oberta fins al 27 de març, i es convida a les dones valencianes a participar fent-se un retrat que formarà part de l’exposició. La regidora Neus Fàbregas Santana ha explicat que “d’aquesta manera enfortirem les aliances entre dones de València – El Salvador, i seguim desenvolupant la nostra intenció d’anar portant les activitats municipals als barris”.

A més està previst un programa de xarrades per al veïnat del barri d’Orriols els dies 13, 22 i 26 de març. La primera d’aquestes xarrades, prevista per a 13 de març a les 18 hores, serà “Noves masculinitats positives”, a càrrec de Joan Salfélix Albelda (sociologo-estudis de gènere i noves masculinitats), dirigida al públic en general i organitzada per l’entitat “Homens per la Igualtat”.

El mateix 13 de març, però a les 19 hores, es presentaren dos projectes. El primer sobre acompanyament de víctimes de violència de gènere i el segon sobre les masculinitats actuals, a càrrec de Mónica Pastor Ferri i Axell Mejía López, organitzats per Xateba, Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere.

El 22 de març a les 19 hores presentarà el seu projecte l’ONG Valencianistes per la Solidaritat, i per al 26 de març a les 18 hores l’advocada Carmen González, de l’entitat AJUDA-Associació Dones Juristes d’Alzira, parlarà sobre “El tractament legal de la Igualtat i la violència masclista”, a càrrec de Carmen González (advocada).


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 10 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018