caixa popular

Exposició fotogràfica 'The Black Mark' a Las Naves

Exposició fotogràfica 'The Black Mark' a Las Naves
30/05/2017 -

El pròxim dijous 1 de juny a les 19.30 h Las Naves Centre d’Innovació Urbana estrenarà aquesta mostra fotogràfica, fruit del viatge de l’artista multidisciplinari Aitor Saraiba durant tres anys per diferents països assistint a concerts de metal underground.

“The Black Mark” se suma a les activitats que #LasNavesLGTBI ha organitzat durant tot el mes de juny per a reivindicar la diversitat sexual i de gènere.

“The Black Mark” és un diari, però també una recerca. El seu autor, Aitor Saraiba, ha viatjat carregat amb la seua càmera durant tres anys per diferents països per a captar en els concerts de metal underground el col·lectiu d’homes gais. En eixe viatge també s’endinsa en aquesta cultura musical, en el descobriment de grups de música i discos que no es troben amb facilitat.

L’autor explica que alguns viatges van ser realment solitaris i altres viatges es van convertir en una celebració i festa en si mateixos. Saraiba relata que a Portugal va conéixer Christophe Szpajdel, famós dins del metal underground perquè ha realitzat els logotips a moltes bandes. “Per vint euros em va dissenyar el logotip per a aquest projecte fotogràfic, molt similar als dels grups que anava a veure en aquests concerts. Vaig fer pegats, i a cada xic gai posat en l’escena del metal underground que he conegut, li donava un dels pegats. Sempre els deia que si un dia anaven a Los Angeles, o si passaven per França o acabaven a Londres i veien algú amb aquest pegat, ja sabien per què el portaven”, ha explicat.

El viatge de Saraiba s’ha fet amb autobusos, amb trens travessant muntanyes gelades, amb avions internacionals, amb xicotets avions low cost, amb cotxes d’amics i de desconeguts. “He dormit en hotels que mai podria permetre’m pagar, també en sofàs, tendes de campanya i estacions de tren, en llits compartits amb algun desconegut que no tornaré a veure mai. I en cadascun d’aquests passos, la meua xicoteta càmera analògica i la música que eixia pels meus cascos van ser l’única companyia”, descriu l’autor. Aquesta exposició és el resultat d’eixe viatge.

Aitor Saraiba (Talavera de la Reina, 1983), ha conreat quasi totes les disciplines artístiques (fotografia, il·lustració, còmic, projectes cinematogràfics i socials, etc.) i les seues exposicions han viatjat des de Madrid fins a Lisboa, Tòquio, Berlín, Mèxic o Frankfurt.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 11 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats