25n
25N
25N

L'exposició 'Exili Il·lustrat' de l'IVAJ arriba al maig a L'Eliana

L'exposició 'Exili Il·lustrat' de l'IVAJ arriba al maig a L'Eliana
05/05/2019 -

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) a través del programa M’importa. Educació en Valors, presenta al llarg del mes de maig l’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ a L’Eliana, Bellreguard, La Vila Joiosa i Sant Joanet.

La iniciativa ‘Exili Il·lustrat’ es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió actual sobre les persones refugiades que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes naturals o la fam.

El calendari de les exposicions abasta del 30 d’abril al 5 de maig en l’Edifici Multiusos en l’avinguda Pla de l’Arc de Llíria i del 7 al 12 de maig, en l’IES L’Eliana, de la localitat del mateix nom.

Així mateix, del 14 al 19 de maig es podrà visitar en l’IES Joan Fuster, de Bellreguard; del 21 al 26 de maig a la Casa de la Joventut de la Vila Joiosa i del 28 de maig al 2 de juny, a l’Ajuntament de Sant Joanet, en l’avinguda Mediterrani 12 de Sant Joanet.

L’exposició presenta una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili. L’exposició, amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals, mostra a rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya.

‘Exili I·lustrat’ va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comisariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligats a abandonar el territori espanyol en acabar la guerra civil.

A més, a través de la sèrie M’importa d’Educació en Valors, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + dos =

museo prehistoria