25n
25N
25N

L'art de carrer i els museus es confonen al Centre del Carme

El duo PichiAvo estrena l’exposició ‘Evreka’, molt pròxima a la Falla Municipal en la qual han participat

L'art de carrer i els museus es confonen al Centre del Carme
22/02/2019 -

El duo d’artistes PichiAvo (Pichi & Avo), ha presentat la seua exposició ‘Evreka‘ en el Centre del Carme. Igual que l’any passat amb Okuda, els artistes relacionats amb la Falla Municipal també té el seu espai expositiu. Per a Pere Fuset, el Regidor de Cultura Festiva i President de la Junta Central Fallera, aquestes exposicions són “un reclam” per a aconseguir que “la gent que veurà falles, vaja als museus… I els qui vagen a veure museus, vegen falles”.

Al costat dels artistes fallers Latorre i Sanz, el duo artista valencià són els encarregats de la ‘posada en escena’ de la falla Municipal. “Estem treballant amb la pulsió del carrer, l’art mai ha d’estar d’esquena a ella. “Ara mesclem història, art, memòria i agitació cultural”, ha relatat el Director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont. Previ a l’exposició, es va realitzar una performance en el claustre; totes les parets van ser grafiteades, un art de carrer modern en contrast amb el pati del Segle XVI.

Segons ell, “és evident” que han aconseguit aquesta agitació cultural buscada i conscienciar “sobre la cura del patrimoni”: “Llancem una invitació a cuidar i conservar el patrimoni, respectant els límits perquè l’art urbà siga benvolgut i valorat”. Tal ha sigut l’impacte que fins i tot UGT va presentar una denúncia en el jutjat de guàrdia contra Pérez Pont per autoritzar la intervenció en un centre protegit. El Director ha assegurat que “no arribarà a res”: “Ací no s’ha produït cap il·legalitat ni mal al patrimoni. La intervenció es realitza sobre elements que es poden pintar, sobre parets que ja han tingut intervencions anteriors. Entenem que aquesta revolta té a veure amb una qüestió de gust estètic, gens legal, cal saber distingir”, ha sentenciat.

Fuset ha volgut recordar que “la maqueta de la Falla Municipal” formarà part de l’exposició una vegada estiga acabada i no faça falta als artistes fallers. Per a ell, és “un honor” poder portar “el major festival d’art públic al carrer” als museus, és una forma “d’aprofitar tot el potencial que tenen”.

El Director del centre ha relatat la seua aposta “per acostar a la ciutadania el treball de molts creadors que, com PichiAvo, porten el seu segell d’identitat per diferents punts de la geografia mundial” i que donen a conéixer “els nous llenguatges de l’art actual”.

L’exposició està situada a la sala Reflectori del Centre del Carme. Un conjunt d’obres enfrontades a espills, conviden a veure l’art d’una forma diferent de l’habitual en la qual, en molts casos, els mateixos assistents formen part. Fran Picazo, el comissari de l’exposició, ha felicitat el centre per “fer una proposta valenta” i donar cabuda a aquest art. “PichiAvo estan formats en Belles arts, com a tanta gent que s’expressa al carrer. Ja era hora que això entrara als museus”, ha assenyalat.

Els grafitis del Claustre Renaixentista que tan revolada han causat seran, com les falles, una cosa temporal. “La intervenció és efímera. Com la falla d’AchiAvo, que es cremarà. El dia 20 desapareixerà igual que la falla”.

Galeria d’imatges de l’exposició:

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − catorze =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell