caixa popular

Cultura i patrimoni en l'Estació del Nord de València

L’Estació del Nord de València es va inaugurar l’any 1917

Cultura i patrimoni en l'Estació del Nord de València
24/10/2017 -

La mítica Estació del Nord de València, coneguda antigament com a València-Terme, acull, en el vestíbul principal la mostra fotogràfica ‘100 Elements de Patrimoni Industrial d’Espanya’, una exposició dedicada a cent elements que representen els valors del patrimoni que tenim en el nostre país, així com la importància de la seua conservació. I és que aquesta mostra, que podrà visitar-se fins al 12 de novembre, forma part del programa d’Adif, en col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), per a celebrar el centenari d’una de les estacions de trens més importants de València.

En aquest sentit, s’han proposat acostar l’Estació del Nord als ciutadans, amb l’objectiu que no siga tan sols un lloc de pas, sinó que es creuen expressions culturals en el seu interior perquè valencians i turistes s’acosten a aquest emblemàtic edifici per a gaudir de la cultura, però també de la seua arquitectura.

Aquesta exposició itinerant, organitzada pel Comité Internacional de Patrimoni Industrial, arreplega les fites més importants d’aquest sector, així com les restes de la cultura industrial amb més valor històric, social o arquitectònic seleccionats per les diferents comunitats autònomes. En el cas de la Comunitat Valenciana, aquesta mostra presenta vuit elements que mostren l’evolució de la industrialització, com són El Molinar d’Alcoi, la Fàbrica Giner de Morella, Refineria La Britànica d’Alacant, l’Estació del Nord de València, el Mercat Central d’Abastos de València, el Viaducte de Santa Ana (Quissi) de la Línia 9 del TRAM d’Alacant-Benissa, l’Homo Hoffman en el Rajolar de Bauset de Paiporta i l’Alt Forn nº2 del Port de Sagunt.

Estación del Norte de Valencia

Foto: www.fgv.es

L’Estació del Nord

L’Estació del Nord es va inaugurar en 1917 per la Companyia Camino de Hierro del Nord d’Espanya, que van encarregar la construcció d’aquest edifici, d’estil modernista, a Demetrio Ribes, un dels arquitectes de la companyia.

Aquest espectacular edifici, que destaca per la seua riquesa ornamental, va ser declarat Monument Històric Artístic en 1961, i Bé d’Interés Cultural l’any 1983. Així mateix, també gaudeix de la consideració d’estació històrica per part d’Adif, que gestiona l’Estació del Nord des de 2004. Actualment, aquesta extraordinària estació està plena de vida, i són molts els valencians que fan ús de les seues instal·lacions, però també nombrosos turistes que s’acosten a l’Estació del Nord per a delectar-se amb la seua bellesa.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats