25n
25N
25N

Tello inaugura l'exposició 'Distopia General' a les Drassanes

Tello inaugura l'exposició 'Distopia General' a les Drassanes
04/04/2017 -

La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, inaugura aquesta vesprada (19 hores) a les Drassanes l’exposició ‘Distopia general’, una mostra que va ser triada arran de la convocatòria pública oberta per la Regidoria per poder exposar en sales municipals.

‘Distopia general’ és un treball presentat per la comissària Johanna Caplliure que convida a entendre amb urgència els esdeveniments del passat de la cultura mediterrània com a base per conformar una comunitat en present i un futur real. Es generalitza en els treballs de Basma Alsharif, Xavier Arenós, Tania Blanco, Regina de Miguel, Mario Espliego, Ignacio García Sánchez, Maha Maamoun, Amanda Moreno, Anna Moreno i Fernando Renes.

Tello ha explicat que la comissió tècnica que va decidir sobre la convocatòria pública, per a la presentació de projectes expositius per part d’agents culturals i artistes plàstics, va triar ‘Distopia general’ per poder ser mostrada en una sala expositiva municipal, que finalment han sigut les Drassanes. “És un projecte inspirat en una arqueologia de la distopia on s’estudien les runes del nostre passat cultural, polític i ideològic, per poder enfrontar-nos al procés de no amagar la història”, ha destacat la regidora.

Tello ha explicat que els artistes que es presenten en aquesta mostra “recuperen relats, objectes i fragments de vida que han sigut amagats. Alguns treballs trauen a la llum amb ficció idees de mons alternatius al nostre, mentre que uns altres ens adverteixen que el somni de la utopia pot convertir-se en malson”. Per aquest motiu ha aventurat que aquesta exposició de segur que no deixarà indiferent cap persona que la visite.

La regidora també ha destacat que de nou un espai expositiu municipal obre les seues portes per a una mostra que va participar en la convocatòria oberta de la Regidoria per democratitzar l’accés a aquestes sales.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + dos =

museo prehistoria