25n
25N
25N

Dilluns s'inaugura a Gandia l'exposició "Creadors valencians pels Drets Humans"

Dilluns s'inaugura a Gandia l'exposició "Creadors valencians pels Drets Humans"
04/07/2019 -

La Universitat de València i Amnistia Internacional han preparat aquesta exposició que repassa a través d’imatges dels 30 articles de la Declaració dels Drets Humans. L’exposició “Creadors valencians pels drets humans. Setanta anys de la Declaració Universal dels Drets Humans” ha estat comissariada pel dissenyador Boke Bazán i reuneix dissenyadors gràfics valencians de primera línia, catorze dones i setze homes, entre els quals es troben noms com Mariscal, Lina Vila, Paco Roca, Sento Llobel, Rosa Deltoro, Nuria Riaza, Pablo Auladell, Mar Hernández (Malota), Cristina Durán, Iban Ramón, Dídac Ballester, etc.

En el seu conjunt, les obres gràfiques interpreten, cadascuna des del seu particular punt de vista, els principis de la dignitat humana recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans, un dels textos més visionaris de la nostra història contemporània, alhora que llancen una mirada esperançadora i mobilitzadora de consciències. L’objectiu de l’exposició és aconseguir que la ciutadania prenga consciència de la importància de defendre els principis de la Declaració Universal dels Drets Humans, amenaçats quan han complit 70 anys, per polítiques regressives i per la retòrica de l’odi.

Aquesta exposició ha estat produïda pel Centre Cultural La Nau on va ser inaugurada a La Nau a novembre de 2018. Després de València, ha estat Gandia el lloc elegit per iniciar la itinerància d’aquesta mostra. El dilluns 8 de juliol a les 19 h serà inaugurada per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el Vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, el director del Centre de Gandia de la UV, J. Emili Aura, i representants d’Amnistia Internacional. L’exposició es mantindrà oberta a la Sala d’exposicions de la Universitat de València a Gandia fins al 31 de juliol. L’horari de visites serà de dilluns a divendres de 9 a 20 h. Aquest acte serveix, a més, d’avantsala al que serà la programació d’activitats obertes de la 36 Universitat d’Estiu de Gandia dedicada enguany, precisament, als drets humans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + dos =