25n
25N
25N

La Casa de la Cultura de Rafelbunyol acull l'exposició fotogràfica “Afrorismos”

La Casa de la Cultura de Rafelbunyol acull l'exposició fotogràfica “Afrorismos”
22/05/2019 -

La Casa de la Cultura de Rafelbunyol acull des d’ahir l’exposició fotogràfica “Afrorismos”, organitzada al voltant del Dia d’Àfrica que es commemora el 25 de maig.

Una mostra formada per 34 imatges captades per la periodista i cooperant Lara Ripoll en comunitats rurals de Burkina Faso, Camerun, Madagascar, Malawi, Mauritània, Moçambic, Sudan del Sud, Tanzània i Uganda.

Les fotografies, que s’exhibeixen en format 40x50cm i emmarcades en vidre sobre fons negre, formen part del llibre “Afrorismos. Proverbios africanos ilustrados”, en el que l’autora interpreta etnogràficament una sesentena de refranys tradicionals de quasi la totalitat dels 54 països d’Àfrica.

El llibre és, a més, la ferramenta pedagògica amb la qual, des de 2017, Lara Ripoll, conjuntament amb professors d’escoles i educadors socials, desenvolupa, d’una forma altruista, aquest projecte educatiu i cultural anomenat “Afrorismos” en aldees africanes, la finalitat del qual és la recuperació, registrament, foment i dignificació de les seues cultures orals ancestrals. L’objectiu últim és contribuir a evitar la irreparable pèrdua d’aquestes savieses riques en valors i ètica, acumulades i transmeses verbalment en Àfrica de generació en generació.

L’exposició fotogràfica “Afrorismos” és fruit de la col·laboració solidària amb el projecte per part de la revista cultural centenària “La Fénix de Troyana”, de Chelva; així com la Creu Roja, ajuntament i comarca d’Andorra-Sierra de Arcos (Teruel). La mostra es podrà visitar fins al 2 de juny a la Sala d’Exposicions de Rafelbunyol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + tretze =

museo prehistoria
museo prehistoria