caixa popular

Una exposició relata els 125 anys d’història ferroviària a Torrent

L’Antic Mercat acull fins al dia 18 de novembre la mostra, que està composta per panells informatius, maquetes de trens i mòduls a escala

Una exposició relata els 125 anys d’història ferroviària a Torrent
12/11/2018 -

Torrent celebra l’arribada del trenet amb una programació repleta d’activitats per a commemorar aquesta data tan destacada a la ciutat. L’11 de novembre de 1893 es va obrir la línia entre Torrent i Jesús (València) i, coincidint amb esta data, el diumenge es va inaugurar una exposició a la sala cívica de l’Antic Mercat. Mitjançant panells informatius, maquetes de trens a escala HO 1:87, 66 mòduls ferroviaris amb més de 130 metres de vies a escala i material aportat per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), la mostra aborda la història del ferrocarril des dels seus inicis fins a l’actual xarxa de metro, i pot visitar-se fins al dia 18 de novembre.

L’acte d’inauguració va reunir un gran nombre de persones que van disfrutar de les maquetes de trens en moviment. L’alcalde Jesús Ros, la regidora de Cultura, Susi Ferrer, Joan Lluís Llop, exmaquinista i documentalista ferroviari, i Raúl Castelblanque, cap de l’Àrea de Clients d’FGV, inauguraren l’esdeveniment, al qual també assistí un gran nombre de torrentines i torrentins que no van voler perdre’s esta important cita. L’alcalde destacà que l’arribada del trenet a Torrent “fou un esdeveniment positiu per al desenvolupament de la nostra ciutat, i que ha anat creixent i obrint-se pas fins a arribar a la línia ferroviària que tenim hui dia, gràcies al treball i a l’esforç de la societat torrentina”.

El programa continua amb visites escolars i este dimarts 13 amb la xarrada “125 anys a Torrent. Del trenet al metro”, a càrrec Joan Lluís Llop. El ponent també serà l’encarregat de realitzar una conferència el divendres 16, al voltant del modelisme ferroviari i la seua evolució cap a una forma d’oci. Les dos sessions seran a les 19.30 hores en l’Antic Mercat. El dissabte al matí, a les 11 hores, Aitor Sánchez i Tomás Roselló exposaran un recorregut pels 125 anys del trenet a Torrent. Sánchez i Roselló van treballar en l’elaboració del llibret de la falla Sant Valerià de l’any 2018, dedicat, precisament, a l’arribada del tren al Torrent.

La regidora de Cultura, Susi Ferrer, recordà la col·laboració duta a terme en la programació d’activitats per a commemorar esta efemèride, en la qual han participat l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocaril (AVAF), Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), l’associació Torrent d’Art –que aporta 11 obres de temàtica ferroviària exposades en les parets de la sala- i la falla Sant Valerià. L’exposició “125 anys del trenet a Torrent” pot visitar-se de dilluns a dissabte de 9 a 14 hores; dimarts, divendres i dissabte de 17 a 20 h; i el diumenge, d’11 a 14 h.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =