25n
25N
25N

Experts internacionals presenten els últims avanços per a pacients sotmesos a cirurgia toràcica a València

Experts internacionals presenten els últims avanços per a pacients sotmesos a cirurgia toràcica a València
27/11/2016 -

Els avanços més importants per a aconseguir una major seguretat clínica en els pacients sotmesos a cirurgia toràcica s’han presentat en les VI Jornades d’actualització en Anestesiologia i Reanimació en Cirurgia Toràcica, que se celebren a València.

Les jornades han sigut inaugurades per la sotsdirectora general d’Activitat Assistencial Integrada de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Miriam García Layunta, que ha destacat la importància d’aquestes jornades per a “l’actualització de coneixements i el consens entre professionals de diferents països”. Per la seua banda, la diputada de l’àrea de Benestar Social, Mercedes Berenguer ha insistit en la utilitat d’aquest fòrum per a “millorar la seguretat clínica en les intervencions a les quals ens sotmetem els ciutadans”.

Més d’un centenar de congressistes han pogut conéixer les millors tècniques de cirurgia mínimament invasiva videotoratoscópica, els últims avanços en cirurgia robòtica i el trasplantament pulmonar a través de ponències i tallers pràctics en els quals han pogut experimentar amb els dispositius més moderns.

“Aquests nous mètodes i equipaments han millorat la seguretat clínica i ens permeten realitzar cirurgies que no eren possibles fa uns anys, augmentant la supervivència i reduint la morbimortalitat”, ha explicat Manuel Granell, director de les jornades i cap de secció d’Anestesiologia de l’Hospital General de València. “Avui dia es pot operar a pacients que prèviament ja han patit una extirpació de part o tot un pulmó i que necessiten ser sotmesos a una operació sobre l’altre pulmó -per exemple davant una metàstasi de càncer-, i als qui abans teníem per pacients inoperables”, ha afegit.

En les jornades, en les quals participen 52 experts nacionals i internacionals, s’ha posat de manifest que la seguretat clínica ha millorat a través de l’aplicació de noves tècniques d’analgèsia com el bloqueig epidural toràcic i paravertebral guiat mitjançant ecografia. A més, ha sigut fonamental la utilització de tècniques de ventilació que aporten major protecció pulmonar i redueixen les lesions pulmonars associades a la ventilació.

El gran atractiu de les jornades, que es clausuraran demà, és el seu model de formació, basat en la simulació clínica mitjançant tallers sobre el maneig específic de la via aèria, ventilació mecànica, monitoratge hemodinàmica, saturació d’oxigen cerebral, analgèsia epidural toràcica, i finalment la utilitat de l’ecografia per a anestèsia locoregional i avaluació perioperatòria del tòrax.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =