25n
25N
25N

Experts adverteixen que els xiquets han de reiniciar el moviment de manera tranquil·la per a evitar lesions

Experts adverteixen que els xiquets han de reiniciar el moviment de manera tranquil·la per a evitar lesions
24/04/2020 -

Els xiquets han de reiniciar el moviment de manera tranquil·la i progressiva una vegada isquen al carrer per a evitar fractures i lesions, i encara que tinguen moltes ganes de jugar és convenient que eviten activitats intenses, segons els experts.

Des del servei de traumatologia infantil de l’Hospital La Salut, la doctora Ana Soler ha explicat que “és convenient evitar activitats de risc, ja que si es produeix una fractura el menor pot necessitar una immobilització, un algeps, repòs que serà molt mal tolerat pel xiquet”.

A partir del diumenge, quan els xiquets ja puguen eixir una estona, han d’iniciar l’activitat de manera tranquil·la i progressiva després de fer mes i mig que estan tancats a casa i sense tot just moure’s, ha informat aquest centre hospitalari en un comunicat.

Els menuts han de seguir amb les recomanacions prèvies, prendre el sol i fer una mica d’exercici cada dia. Si són usuaris de fèrules, és convenient que reprenguen els seus controls com més prompte millor ara que ja poden anar amb normalitat a l’hospital i si tenien pautades limitacions prèvies al confinament han de continuar tenint-les.

A pesar que els xiquets puguen eixir ja un temps limitat, cal no oblidar, segons Soler, els consells que s’han donat durant el confinament i és convenient continuar posant-los en pràctica: assegurar aportació de calci en la dieta; mantenir un adequat nivell de vitamina D, per al que pot ser suficient amb prendre el sol sense protecció en qualsevol finestra durant 10 minuts al dia; fer una mica d’exercici cada dia a casa adaptat a l’edat i supervisat i evitar l’augment de pes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =

museo prehistoria