25n
25N
25N

Prop de 5.000 persones visitaran Carcaixent la primera meitat de 2020

S’ha observat un augment de visitants de localitats veïnes en les rutes programades

Prop de 5.000 persones visitaran Carcaixent la primera meitat de 2020
27/02/2020 -

Prop de 5.000 visitants passaran per Carcaixent de gener a juny sols en les visites que s’organitzen des de l’Àrea de Turisme, confirmant la tendència a l’alça que ve registrant-se als últims temps en la ciutat. Segons dades de l’Oficina de Turisme, a aquestes visites s’hauria d’afegir els grups menuts, o persones a títol individual, que han visitat el Palau, l’Ermita de Sant Roc o el Magatzem de Ribera sense tindre cita concertada així com les persones que acudiran a la Fira Modernista el mes que ve de juny, que en 2019 van ser, segons l’estudi elaborat per la Universitat de València, prop de 39.000.

Igual que en anys anteriors, la major part de visites procediran de França, situant-se al voltant del 70% del total. Les reserves majoritàries corresponen a grups d’escolars d’entre 12 i 18 anys que acudeixen en viatges organitzats per agències o turoperadors i que tenen a Carcaixent com a part de la seua oferta habitual. El següent lloc de major procedència és l’Estat Espanyol, que representa un 23% del total de les visites, repartint-se entre 50% d’escolars i 50% d’adults. La resta de procedència de les visites és, per ordre, Alemanya, Anglaterra, Àustria, Bèlgica, Itàlia, entre altres.

Interés creixent de les rutes programades

Dins d’aquesta xifra també es computen les persones que participen en les visites tematitzades que s’organitzen habitualment des de l’Àrea de Turisme i que compten amb gran acceptació per part de la població local. Així, aquest 2020 ja s’ha celebrat la ruta «Julià Ribera, Història de Carcaixent», una aproximació a la vida i obra d’aquest Carcaixentí il·lustre. Aquesta ruta comptava amb recreacions teatrals, un dels trets definitoris i de la programació de l’Àrea de Turisme.

La programació per a la primera meitat de 2020 continuarà el 29 de març amb la «Ruta Modernista de Carcaixent», dins del programa de rutes turístiques «Entre Comarques», un programa on participen diferents comarques valencianes entre les quals es troba la Ribera Alta, i la ruta «Tornem als Horts de Carcaixent», el pròxim 26 d’abril. Finalment, el 12, 13 i 14 de juny tindrà lloc la Fira Modernista, que tornarà a omplir Carcaixent d’una intensa oferta d’oci, cultural i gastronòmica.

Des de l’Àrea de Turisme han assenyalat que aquesta tendència a l’alça també s’observa en les visites que reben de forma particular l’Hort de Sant Eusebi i l’Hort de Sant Vicent, que durant l’últim any han augmentat al voltant del 25%. Aquestes xifres confirmen que Carcaixent és un destí atractiu per al turisme amb una rica oferta cultural i patrimonial per a tots els públics que la fan perfecta per a escapades d’una jornada.

Ana Garrigues, regidora de Turisme, ha volgut posar en relleu la tasca que s’està realitzant des del l’àrea per tal de posicionar a Carcaixent com a destinació turística alternativa a l’opció de sol i platja. «S’està seguint amb l’objectiu de treballar per la diversificació de l’economia i per fer valdre el patrimoni cultural, històric i natural que tenim a Carcaixent». La regidora ha assenyalat que en les últimes rutes s’ha observat una creixent participació de visitants de les localitats veïnes «han deixat de ser una proposta d’oci per a la població local per despertar interés en públic d’altres localitats, el que ens reafirma en el fet que aquest tipus de rutes són un producte innovador, atractiu i de qualitat que funciona, però sobretot ens indica que Carcaixent té molt a oferir»

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + dinou =