25n
25N
25N

L'Expansió dels Jocs Online

L'Expansió dels Jocs Online
10/11/2020 -

Les evolucions tecnològiques dels últims anys són la base de l’expansió mundial dels videojocs i els jocs online. Pensa en la diferència entre els jocs de fa dues dècades i els de hui. Hem passat dels gràfics amb polígons bastos a la immersió en entorns 3D, a la difusió de minijocs en plataformes socials i als telèfons intel·ligents concebuts com a veritables plataformes de joc. Però, què ens ofereix el futur? I quines seran les pròximes tendències del sector?

El punt d’inflexió de l’època en el món dels jocs va arribar amb l’arribada d’internet i les connexions ràpides a l’abast de tots. Va ser en 2004 quan va sortir World Of Warcraft, revolucionant per sempre la manera d’entendre els videojocs. L’èxit mundial del producte de Blizzard va obrir el mercat dels jocs massius online que avui dia genera xifres fenomenals en l’àmbit econòmic i públic.

Però seria un error creure que hem arribat al cim de l’evolució tecnològica. El progrés continua i en els pròxims anys, podríem veure l’arribada de noves maneres de joc i dispositius que facen les partides cada vegada més realistes i immersives.

En aquest sentit, el primer pas cap al futur va ser l’arribada de la realitat augmentada de Pokemon Go en els nostres telèfons intel·ligents. A partir d’aquí, i gràcies a la caiguda dels preus dels cascos de realitat virtual com Oculus Rift i Samsung Gear VR, la realitat augmentada i la realitat virtual van entrar en la nostra vida diària.

Però internet també ha permés l’expansió dels jocs mòbils a escala mundial. Ja en 2019, les tendències del sector van registrar un important creixement dels jocs mòbils, afavorit per la creació de dispositius cada vegada més intel·ligents i per títols que comencen a rivalitzar, en termes de realització i profunditat, amb els de les consoles. Sols cal pensar que actualment les aplicacions de jocs són les més descarregades en les diferents botigues d’Android i Apple.

El món dels jocs sempre està preparat per a oferir agradables sorpreses a molts afeccionats. Entre els nous títols, jocs innovadors, etc., hi ha una certesa: el Book of Ra. És una de les màquines escurabutxaques i jocs VLT més populars entre els usuaris d’aquest univers infinit. Al llarg dels anys, aquest joc ha evolucionat gràcies a l’embranzida tecnològica que ha millorat la seua usabilitat i jugabilitat.

Internet, AR i VR, i l’última generació de telèfons intel·ligents no són les úniques tecnologies que afecten la nostra manera de jugar. Hi ha unes altres que impacten i que ho faran d’una manera potser més indirecta però no menys important. Com serà, per exemple, jugar al battle royale o al FIFA amb els plegables d’última generació? I com seran les nostres partides quan els auriculars estiguen perfectament integrats en les noves consoles?

També s’esperen grans canvis en les maneres de joc. En els últims anys, la principal evolució ha estat la introducció del joc gratuït, amb productes de descàrrega gratuïta (els èxits de Fortnite, Dota i League of Legends són emblemàtics).

El sector dels jocs d’apostes d’Evolution Gaming garanteix aquest tipus d’ús que tal vegada havia faltat en els últims anys. En el futur, les característiques d’imatge i àudio de primera qualitat també han de formar part de les aplicacions per a PC. Per descomptat, seria encara millor si la majoria de les llars tingueren una bona connexió a internet. També cal ampliar les plataformes disponibles, Stadia i Playstation. Ara és absolutament necessari comptar amb aplicacions en tots els sistemes operatius mòbils, i Stadia en particular ha d’integrar-se en Chromebooks al més aviat possible. I Geforce Now seria ideal per a Linux i iOS.

També és important que els proveïdors facen desaparéixer la por dels usuaris al fet que els seus jocs desapareguen sobtadament. Els sobtats salts en Geforce Now han danyat seriosament la imatge dels serveis i han perdut la confiança.

Una nova visió de joc de 360 graus capaç de donar una idea sofisticada i avantguardista gràcies a una nova experiència de joc més fluida i sense cap fallada del sistema. L’última paraula, com sempre, la donaran el mercat i els seus usuaris. El joc, com sempre, serà recompensat pels usuaris que donaran la seua opinió i valoraran aquesta nova experiència de joc segons el seu criteri i coneixement de l’experiència digital online.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 2 =