25n
25N
25N

El 83% de participants en el programa Turisme Emprén CV finalitza "amb èxit" la validació dels seus projectes

La major part són projectes de turisme cultural i gastronòmic però també hi ha iniciatives de turisme actiu, natural o allotjament

El 83% de participants en el programa Turisme Emprén CV finalitza "amb èxit" la validació dels seus projectes
31/12/2019 -

El 83% dels participants ha finalitzat en el programa Turisme Emprén CV ha finalitzat “amb èxit” l’itinerari de suport i validació a projectes empresarials i empreses de recent creació en el sector turístic, en total 43 projectes turístics.

El programa ofereix formació i assessorament gratuït per a validar la viabilitat dels projectes i assegurar un bon llançament al mercat, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La major part de les iniciatives empresarials són de turisme cultural (14) o gastronòmic (11) però també hi ha projectes d’allotjament (8), turisme actiu (6), turisme natural, (5) i benestar (3), a més d’idees per a un turisme accessible o tecnologia per a la millora de la competitivitat en la restauració.

Turisme Emprén CV està dirigit a emprenedors que compten amb un projecte de negoci en turisme però també a empreses de recent creació o empreses que vulguen obrir noves línies de negoci. D’aquesta manera, la majoria dels projectes participants estan en un grau de desenvolupament incipient, perquè el 72% està dissenyant el seu pla estratègic o realitzant estudis de mercat.

Sobre els emprenedors, el 74% té estudis universitaris i el 42% ja disposa d’experiència laboral directa en el sector turístic però també hi ha un 25% d’aturats que desitja llançar el seu propi negoci turístic, com a eixida laboral.

TURISME EMPRÉN CV

Turisme Emprén CV s’emmarca en la nova estratègia d’acceleració turística Accetur llançada per Turisme Comunitat Valenciana per a impulsar el desenvolupament i la competitivitat del teixit empresarial turístic valencià. L’objectiu d’aquest programa és servir d’eina de validació per a projectes empresarials de manera que puguen convertir-se en un negoci viable.

El programa consta de 7 mòduls teoricopràctics: gestió d’equips, lideratge i delegació de tasques; prototipat de productes o serveis; generació de valor, subsegmentació de clients, màrqueting i venda i tècniques de comunicació. El programa conclou amb una sessió de presentació final de projecte.

Els mòduls s’impartiran a partir de setembre en els centres de Turisme d’Alacant, València i Castelló en sessions setmanals de 8 hores, de 10 hores a 14 hores i de 15 hores a 19 hores.

Turisme Emprén CV relleva al programa Invattur Emprén, desenvolupat des de 2013 per a impulsar l’emprenedoria tecnològica en turisme, i es reforça dins de l’estratègia d’acceleració turística Accetur, que integra altres programes com CreaPyme, Tutoria Oberta i els Diagnòstics de Competitivitat empresarial.

TALLERS DE TURISME EMPRÉN CV REALITZATS EN 2019

En el marc del programa Turisme Emprén Comunitat Valenciana, s’han dut a terme diferents cursos i tallers específicament confeccionats per als projectes que formen part d’aquest programa durant l’últim trimestre de l’any.

Així, en els últims mesos s’han celebrat quatre tallers de temàtiques com a normativa turística, promoció turística, audiovisuals i ‘networking’.

En concret, a l’octubre es van celebrar tres edicions del taller de normativa turística (a València, Castelló i Alacant), amb un total de 66 participants. A més al novembre es va celebrar el taller d’accions de promoció turística també en les tres capitals de província, on van assistir un total de 53 participants.

El taller audiovisual vídeo màrqueting s’ha celebrat durant aquest mes de desembre a Alacant i València i en ell han participat 25 emprenedors del programa. També durant aquest mes s’ha celebrat un networking Turisme Emprén 2019 a la ciutat de València, on han participat 48 emprenedors adherits al programa Turisme Emprén CV.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 4 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent