caixa popular

Èxit en el II Feminario que finalitza entre somnis i balls

Per a tancar l’acte va pujar a l’escenari Rosa Solbes per a realitzar les conclusions i María Such i Isabel García per a clausurar l’acte i agrair la presència i repercussió d’esta segona edició del Feminario. A més, un grup de dones, de Dons Clown Xirivella, van venir del futur per a dir que tota la lluita actual havia donat els seus fruits i que la igualtat ja era un fet.

 

Rosa Solbes, periodista i redactora de diferents setmanaris, va resumir a la perfecció dues jornades de Feminario en el qual molts van ser els temes que es van tractar.

“Comencem amb un vídeo en el qual el mocador violeta era símbol d’apoderament. El plat fort va ser Amalia Valcácer que va ressaltar que s’havia de rebutjar els falsos feminismes disfressats de conte de fades perquè són part de la democràcia. La igualtat tampoc es donarà de forma espontània pel que no pot desaparéixer. També va dir que en els llocs on no hi ha dones no hi ha homes decents. A les dones els convé la pau i quant a la violència de gènere està canviant la sensibilitat social pel que hi ha motiu per a l’esperança.

En la taula de la comunicació es va deixar palesa la poca presència de la dona com a objecte de notícia com ocupant els llocs de decisió. També es va assenyalar que les xarxes socials han canviat molt la forma de comunicar-nos però no és tan bonic. Quant a les notícies els mitjans de comunicació la dona és bonica o mata, l’agenda política ha entrat la violència de gènere però a poc a poc i es va criticar que els mitjans no denuncien el compliment de la normativa. Quant al cinema es deixe que les pel·lícules amb xiques atípiques són una xacra i quant a les directores cal anar a veure pel·lícules de dones perquè no solament triomfen les dones directores en el món de la ficció televisiva.

Quant a les dones en situació de conflicte van assenyalar que els homes moren més en la batalla però que la dona pateix més doncs la violència sexual contra dones, desplaçaments forçats, poca o nul·la participació en els processos de pau, són més de 30.000 dones violades en els conflictes dels Balcans…

En el debat d’ecofeminisme són termes condemnats a entendre’s. L’ecofeminisme ha de ser crític i ha de posicionar-se. Que l’emancipació que s’ha donat a través d’usar i tirar ara es torna a la de reutilitzar. L’ecologisme ens convé i que cal dir no al multiculturalisme acrític. També s’ha assenyalat que el maltractament al medi ambient ha produït danys irreparables doncs as estadístiques de morts per contaminació són importants. S’ha de cercar nous models de consum.

Quant a les noves formes de patriarcat s’ha assenyalat que la prostitució s’ha convertit en una gran font d’ingressos i que la prostitució danya la imatge de les dones que des de xicotetes se’ns mostra com a objectes. Una altra forma de patriarcat és el dels ventres de lloguer que pretén convertir la vida en un contracte i que els desitjos no estan per sobre dels drets inherents.

Al llarg d’aquest cap de setmana també s’ha parlat de la cultura doncs també està dins d’eixa societat patriarcal en la qual l’ús del llenguatge pesa molt. En la qual la dona es veu amagada o marginada. El feminisme és transversal i té molt a dir en tots els nous reptes.

 

img_8255Maria Such, directora General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, va agrair l’oportunitat de formar part d’este Feminario i de la consolidació d’este. A més, va assenyalar que des de la Generalitat s’està fent un important esforç per a poder valorar este treball i accions que feia 20 anys que està en l’ombra.

“Es demostra que el feminisme valencià està present i forma part de l’agenda valenciana i és important per a ser comunitat referent en matèria d’igualtat. La desigualtat més gran és aquella que es nega. Estem fent un acte projectant cap a fora, escoltant les conclusions. Des de la Generalitat s’aposta per primera vegada en l’associacionisme. Donant suport a les dones i és important destacar que durant 20 anys no s’ha donat suport i els moviments de dones han sigut les que han cobert eixe buit. Queda mitja legislatura i malgrat les dificultats estos obstinats a evolucionar en este sentit.

Dues qüestions que formaran part de l’agenda del feminisme. Una és unir les arrels al futur. El neofeminisme no pot ni deu fer flac favor al feminisme. Valorar el que ha sigut el moviment feminista que ha posat els fonaments de la igualtat que ara mateix hi ha. I cercar la complicitat dels homes, que ells entenguen que el feminisme és vital i si volem invertir l’ordre que hi ha impost s’ha de comptar amb ells. El feminisme no és ni positiu ni negatiu, és activisme i mira sempre al futur. Hi ha molts reptes però s’està treballant a millorar i dignificar la vida de les dones”.

 

img_8257Isabel García, Diputada Provincial d’Igualtat, Esports i Joventut, va agrair la presència de ponents i públic, així com el treball realitzat per tot el seu equip.

“Tinc la sort de tenir esta responsabilitat política que em dóna la possibilitat de fer realitat eixos somnis que tènia quan estava darrere de la pancarta. M’ha permés conéixer gent important i meravellosa que m’ha ensenyat molt. Si som capaços de fer este tipus d’esdeveniments és perquè esteu vosaltres ací. Us ho agraïsc perquè si som capaços de fer açò en estos dos anys és per la força i l’embranzida de vosaltres durant els anys en els quals ningú ho ha valorat”


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 10 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats