25n
25N
25N

Èxit d’inscripcions per a gaudir de les visites guiades per la Ruta de la Seda de Burjassot

Èxit d’inscripcions per a gaudir de les visites guiades per la Ruta de la Seda de Burjassot
31/03/2017 -

Diumenge passat 26 de març, va tenir lloc la primera visita guiada per la Ruta de la Seda a Burjassot. El projecte per a donar a conéixer la rellevant petjada que la producció i indústria sedera va tenir, i encara manté en el nostre municipi, s’ha engegat des de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot, a través d’aquestes visites guiades per llocs del municipi que guarden estreta relació amb el treball de la seda. Les visites guiades es realitzaran cada últim diumenge de mes, des d’aquest mes de març, quan s’ha celebrat la primera experiència i fins al pròxim mes de juny.

La primera experiència dels passos de la Ruta de la Seda a Burjassot es va saldar reeixidament amb un total de 21 persones que van realitzar la visita, en el marc d’un assolellat diumenge. Des que la setmana passada es fera públic el projecte, un total de 125 persones es van inscriure per a realitzar les visites programades per als últims diumenges de cada mes, en un temps rècord de menys de 48 hores. De moment, els grups per a les futures visites s’estan formant fins a un màxim de 30 persones. La pròxima visita tindrà lloc el pròxim 30 d’abril. Per a gaudir d’ella o de les visites de futurs diumenges (també se celebraran el 31 de maig i el 25 de juny), les persones interessades han d’enviar un correu electrònic a info@imcjb.net, abans de les 13 h del divendres anterior a la celebració de la visita.

Les visites guiades pels passos de la Ruta de la Seda a Burjassot, amb durada aproximada de dues hores, comencen en la plaça del Pouet i la primera parada és el Moli de la Sal. Pel camí, els visitants contemplaran el paisatge de l’horta valenciana, els cultius i la Real Sèquia de Moncada. Ja en el Moli, s’explicarà la seua història i la seua important funció per a les alqueries on s’efectuava el procés de cria del cuc de seda. La Ruta continua en el xalet de Garín, on s’explicarà la història d’aquesta gran empresa valenciana de teles de seda. Es continuarà la visita pels llocs que van albergar algunes de les fàbriques tèxtils fins a arribar al Parc de la Granja, un emplaçament també rellevant per a la presència de la seda a Burjassot. La visita finalitza a les portes de taller de la Sederia Camilo Miralles, on també s’explicarà la història d’aquesta família dedicada als fins teixits i dissenys de seda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 3 =