caixa popular

Èxit de participació en la Setmana de la Discapacitat i la Dependència de Torrent

L’associació ASIDIT ha realitzat “Tot va sobre rodes”, activitat on hi han visibilitzat les barreres arquitectòniques amb les quals es troben diàriament les persones amb mobilitat reduïda

Èxit de participació en la Setmana de la Discapacitat i la Dependència de Torrent
20/10/2017 -

La ciutat de Torrent ha celebrat esta setmana la Setmana de la Discapacitat i la Dependència. Enguany la programació ha sigut molt variada, combinant activitats lúdiques, esport i de conscienciació social, que s’han de desenvolupar des de la delegació de Benestar Social en col·laboració amb les diferents associacions i col·lectius de la ciutat.

Ahir al matí ASIDIT, l’associació per la integració de discapacitats de Torrent, va organitzar el circuit “Tot va sobre rodes”, una activitat de conscienciació social i política sobre l’existència de les barreres arquitectòniques que encara existeixen en la localitat. L’alcalde Jesús Ros, juntament amb gran part de la corporació municipal, van participar activament en esta activitat dirigits pel president de l’associació, Pep Varela. Es van desplaçar per la ciutat sobre una cadira de rodes, de manera que van poder comprovar de primera mà les dificultats amb les quals es troben diàriament.

El regidor de Benestar Social, Francesc Carbonell, senyalà que “dónes del consistori treballem per a intentar pal·liar totes les barreres arquitectòniques i irregularitats que puguen vulnerar els drets de les persones, però moltes vegades no som conscients de la seua existència. És per açò, que el treball diari d’ASIDIT i, l’organització d’esta activitat en concret, ens ha ajudat a visualitzar aquells punts urbans de la ciutat que suposen un problema per a la mobilitat dels nostres veïns/as i als quals hem de cercar una solució”.

Més tard, el peu de la Torre va acollir el concert de rock a càrrec de De Kubita Prono i els supins, de l’associació AVAPACE que ja fa tres anys que assisteixen a tocar a la nostra ciutat en estes dates i que van posar el toc festiu d’esta setmana. A més, els integrants d’ARTIC van oferir un taller de begudes saludables per a tots aquells que volien aprendre a realitzar-les i, per descomptat, degustar-les.

Esta completa programació ha acabat este matí amb l’acte d’inauguració dels cursos de persones cuidadores d’altres amb situació de dependència per alzheimer o malalties mentals, que s’ha celebrat a casa de la Dóna i on s’ha explicat detalladament el nou decret de dependència.

Esta V Setmana de la Discapacitat i la Dependència, se sumisca a les activitats del pròxim 28 d’octubre, la Fira de Tardor organitzada per ADISTO i el 4 de desembre, amb la cadena humana amb batukada que es formarà des de l’edifici Metre fins a la Torre per a commemorar el Dia de la Discapacitat.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 11 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris