25n
25N
25N

L'exili i les migracions a debat en l'Encontre d'Escriptores del Mediterrani

L'exili i les migracions a debat en l'Encontre d'Escriptores del Mediterrani
15/10/2019 -

Una vintena d’escriptors participarà des d’aquest dijous en un sòlid Encontre d’Escriptors del Mediterrani que tindrà com a fil argumental el viatge, l’exili i les migracions.

La trobada se celebrarà fins al dissabte i comptarà amb debats, converses i recitals poètics. El cicle començarà a les 18 hores en el Centre del Carme amb una sessió d’obertura en la qual participaran representants de les entitats i institucions organitzadores que acabarà amb una lectura poètica a càrrec del reconegut actor Héctor Alterio. Sota el títol “Com fa 3000 anys…”, l’intèrpret argentí, amb més de 60 anys de trajectòria tant al cinema com en el teatre, recitarà versos de León Felipe amb l’acompanyament musical del guitarrista José Luís Merlín.

El divendres, l’escriptora Carme Riera; acadèmica de la RAE i guardonada amb premis com el Ramón Llull, el Sant Jordi, el Nacional de Narrativa i el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles entre altres; conversarà amb la també escriptora Carmen Amoraga, guanyadora del Premi Nadal i finalista del Planeta, sobre la literatura al Mediterrani. Una altra escriptora, Lourdes Toledo, moderarà l’acte.

La jornada es tancarà amb un recital poètic en el qual participaran una desena de poetes. Titulat “Recital poètic del Mediterrani”, l’acte comptarà amb la participació de Mar Granell, Teresa Pascual, Carlos Marzal, Vicente Gallego, Enric Sòria, Jaume Pérez Montaner, Begonya Pou, José Luís Falcó, Juan Pablo Zapater i Susana Benet. L’encontre conclourà el dissabte a la vesprada amb la celebració de dues converses entorn del viatge, l’exili i les migracions. En la primera, l’escriptor Joan Benesiu conversarà amb el també escriptor i traductor albanés Bashkim Shehu. La segona de les sessions unirà a l’escriptor i activista turc Burhan Sönmez amb el poeta hebraista Manuel Forcano. El moderador serà el poeta i coordinador de l’Encontre Josep Piera. Durant la jornada es presentarà una edició facsímil de la revista “Encontre”, editada amb motiu de l’Encontre d’Escriptors de 1984.

Narració Oral

Paral·lelament a l’Encontre però de divendres a diumenge, set narradors i narradores de diversos països del Mediterrani participaran en el cicle de Narració Oral que tindrà al Centre del Carme com a seu. La dona, el mestissatge entre música, cant i performance; l’amor i el desamor; les llegendes mil·lenàries; els drets de les dones o el menjar, seran alguns dels temes entorn dels quals giraran les diferents històries contades pels contacontes.

Pilar Puig, Fayçal Belattar (Algèria), Paula Carbonell, Sassa Boulgari (Grècia), Reem Eltaib (Egipte) i Raquel López, seran els encarregats de transportar a xiquets i adults a un univers de somnis i fantasia a través de la paraula.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =