caixa popular

Exigim una Gran Fira de València BIC

17/07/2017 -

El Ple de l’Ajuntament de València va aprovar en la sessió del passat mes de setembre de 2016, a proposta del grup municipal Ciutadans, l’inici dels tràmits per a declarar la Batalla de Flors de València BIC (Bé d’Interés Cultural i Festa d’Interés Turístic).

Aquesta aprovació es formalitzava com a conseqüència d’una iniciativa que vaig tenir el plaer de defensar, en nom del nostre grup municipal, amb la finalitat de posar en valor el nostre gran patrimoni cultural i festiu valencià en benefici de la justa i digna projecció tant de les nostres tradicions com de nostra volguda València.

No obstant això, resulta indignant el fet que, una vegada transcorregut un any d’haver sigut aprovada la moció, recolzada per tots els grups del consistori valencià, ara com ara, la corresponent gestió ha sigut nul·la, demostrant-se una vegada més, la falta d’interés i voluntat per part del tripartit, gestor del govern valencià, per protegir i fomentar la nostra cultura, festes i tradicions valencianes.

El que a tots els valencians ens haguera agradat és celebrar el pròxim 30 de juliol la Batalla de Flors amb la declaració ja tramitada en els despatxos de la Conselleria de Cultura i no trobar-nos amb aquest buit.

No hem d’oblidar que la Batalla de Flores és el festeig més multitudinari i de major antiguitat dels quals se celebren en la Gran Fira de València.

Sense cap dubte, segueix sent un festeig especialment rellevant perquè manté una arrelada professió, la d’artista carrosser i la d’especialista a ornamentar carrosses per a punxar la flor.

Una professió de la qual es fa gala en la gran “Nit de la Punxà”, en la qual des de fa 125 anys és tradició col·locar la flor en la zona decorada de les carrosses. Una tradició que va començar a la fi del segle XIX promoguda pel Baró de Cortés.

L’acte de la col·locació de la flor se celebrava entre els mateixos artistes però, ara, és una cita obligada per als professionals de les carrosses, per al món faller i altres col·lectius culturals de la societat valenciana.

Aquest el que s’ha dit i vist el vist, exigisc al regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, que complisca amb l’acord plenari, com és la seua obligació i responsabilitat política.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + disset =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC