25n
25N
25N

Vox proposa al PP que Andalusia renuncie a Educació i Sanitat, derogue lleis de gènere i lleve ajudes a associacions

Vox proposa al PP que Andalusia renuncie a Educació i Sanitat, derogue lleis de gènere i lleve ajudes a associacions
08/01/2019 -

Vox ha entregat aquest dimarts al PP un document amb les seues propostes per a donar suport a la investidura de Juan Manuel Moreno Bonilla com a president de la Junta d’Andalusia, una llista en la qual s’inclou renunciar a les competències d’Educació, Sanitat i Justícia, derogar lleis de gènere i de memòria històrica aprovades per Governs socialistes, llevar ajudes a immigrants il·legals, comunitats islàmiques i associacions feministes, i reduir Canal Sud a només un canal i amb la meitat de pressupost.

Es tracta del document de 19 punts que el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha entregat al seu homòleg del PP, Teodoro García Egea, en la primera reunió que les direccions de tots dos partits han mantingut a Madrid.

“PROCÉS NACIONAL” PER A RETORNAR COMPETÈNCIES

El document, recollit per Europa Press, comença exigint que el president andalús del PP faça una declaració institucional a favor de l’obertura d'”un procés nacional” de devolució a l’Estat de les competències d’Educació, Sanitat, Justícia, i Ordre Públic, la generalització del qual en el conjunt de l’Estat va ser pactada pel Govern de José María Aznar amb el PSOE; i que promoga una proposta de reforma estatutària per a suprimir el terme “realitat nacional” que figura en el text que PSOE i PP van pactar quan governava José Luis Rodríguez Zapatero.

La segona declaració institucional que reclamen a Moreno Bonilla és per a condemnar “el discurs d’odi i exclusió que alguns líders polítics i mitjans mantenen des de les eleccions del 2 de desembre contra els votants i representants de Vox, amb especial condemna dels atacs, calúmnies i amenaces que s’han proferit”.

Advoquen també per una reducció del que anomenen “despesa política” amb una retallada “dràstica” de les subvencions a partits polítics, sindicats i patronals, i associacions i ONGs “ideològiques”, la supressió d’ajudes a immigrants il·legals, i la realització d’una auditoria externa que fiscalitze les subvencions concedides en els últims anys.

A més, plantegen realitzar una auditoria externa dels comptes de la Junta, encapçalada per persona de reconegut prestigi en la lluita contra la corrupció, i suprimir organismes “paral·lels”, les anomenades “ambaixades comercials” (Xarxa Extenda),

En matèria d’Hisenda apostes per bonificar al 99% de l’Impost de Successions, reduir al 0% l’Impost de Patrimoni (només mantingut com a instrument de control), i rebaixar altres com els tipus del tram autonòmic de l’IRPF, les Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, els Actes Jurídics Documentats.

Una altra retallada l’ha d’aplicar a Radiotelevisió andalusa, ja que proposa rebaixar els seus pressupostos a la meitat i eliminar tres dels seus quatre canals i el Consell Audiovisual d’Andalusia, així com liberalitzar el règim de concessió de llicències de ràdio i televisió.

FAMÍLIES NOMBROSES, EDUCACIÓ DIFERENCIADA, EVITAR AVORTAMENTS

Així mateix, Veu advoca per crear una Conselleria de Família i Natalitat per a donar suport a la natalitat i a les famílies nombroses, ampliar la xarxa de guarderies, impulsar l’adopció i donar assistència a dones amb embarassos no desitjats per a evitar avortaments. I en educació, plantegen la coexistència de l’educació, pública, privada i d’iniciativa social (concertada), garantint que l’educació diferenciada no serà discriminada, i que s’implante un “PIN parental” a fi que els pares puguen excloure als seus fills d’ensenyaments, xarrades, tallers o activitats amb càrrega ideològica o moral contrària a les seues conviccions.

En la seua llista, el partit que lidera Santiago Abascal demana derogar les lleis andaluses de prevenció i protecció integral contra la violència de gènere; de promoció de la igualtat de gènere a Andalusia; i dels drets, la igualtat de tracte i no discriminació de les persones LGTBI; , així com la de Memòria Històrica.

Sobre immigració, demanen col·laborar amb la Policia per a expulsar als que es troben en situació il·legal, que xifra en 52.000, i il·legalitzar organitzacions que, cooperant amb les màfies de tràfic de persones, afavorisquen la immigració il·legal.

LA PRESA DE GRANADA, NOVA FESTA ANDALUSA

Altres propostes són protegir la tauromàquia i la caça, i acabar amb la festivitat autonòmica del 28 de febrer, establida pel referèndum que va permetre a Andalusia accedir a l’estatus de comunitat històrica, per a substituir-lo pel 2 de gener, aniversari de la presa de Granada que va posar fi a la Reconquesta.

Finalment, el document acaba recalcant que Vox es reserva no donar suport parlamentari a cap llei que supose “implantació, assignació de pressupost i/o desenvolupament de lleis ideològiques que al seu judici vulneren drets i llibertats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 11 =

CCCC
torrent