25n
25N
25N

Aquestes són les excepcions a l'ús obligatori de mascaretes

Hui dijous és obligatori que la ciutadania utilitze mascaretes, però hi ha quatre excepcions

Aquestes són les excepcions a l'ús obligatori de mascaretes
21/05/2020 -

Des de hui dijous, el Govern ha establit que és necessari protegir-se amb màscares per a evitar contagis i frenar, així, l’avanç del coronavirus, que en la Comunitat Valenciana ja deixa cas 11.000 casos positius amb PCR i més de 1.000 defuncions. No obstant això, també hi ha quatre excepcions a l’ús de mascaretes a València.

En concret, no és obligatori portar mascareta per a persones que tinguen alguna dificultat respiratòria si poguera agreujar la seua situació, ni tampoc per a aquells pacients que tinguen aquesta contraindicació per motius de salut degudament justificats, segons el BOE d’ahir dimecres.

Tampoc és necessari que porten màscara les persones amb discapacitat o dependència que presenten alteracions de conducta que facen inviable la seua utilització.

Els xiquets han de portar mascareta de manera obligatòria a València?

Una altra de les excepcions que ha establit el Govern d’Espanya és que els xiquets menors de 6 anys no han de portar mascaretes de manera obligatòria, encara que sí que recomanen utilitzar-les si tenen entre tres i cinc anys.

Cal portar mascareta per a fer esport?

Respecte a si cal portar mascareta per a fer esport a València, el BOE publicat ahir no especifica les normes en aquesta qüestió. Assenyala portar màscara “no serà exigible en el desenvolupament d’activitats que resulten incompatibles, com ara la ingesta d’aliments i begudes, així com en circumstàncies en les quals existisca una causa de força major o situació de necessitat”.

Malgrat això, les fonts del Ministeri de Sanitat consultades per l’Agència Efe assenyalen que aquesta norma sí que inclouria totes les activitats esportives a l’aire lliure que requerisquen tal esforç que dificulten la respiració, com podria ser córrer.

Per tant, les excepcions a l’ús de mascaretes a València afecten les persones menors de 6 anys, amb discapacitat o dependència si pogueren alterar la seua conducta, als qui tinguen dificultats per a respirar o un justificant mèdic i a l’hora de fer exercici si perjudica la respiració, així com a menjar o beure en terrasses.

El Ministeri de Sanitat adverteix que “l’ús generalitzat de mascaretes per part de la població general per a reduir la transmissió comunitària de la SARS-CoV2 està justificat no sols per la seua alta transmissibilitat, sinó també per la capacitat que han demostrat les mascaretes per a bloquejar l’emissió de gotes infectades, molt important quan no és possible mantenir la distància de seguretat”. Per això, és obligatori que la resta de col·lectius utilitzen màscares i continuen respectant mesures de seguretat per a frenar l’avanç de la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + set =

Informacion coronavirus