25n
25N
25N

Gandia celebra l'Exaltació de la Santíssima Cruz

Gandia celebra l'Exaltació de la Santíssima Cruz
16/09/2019 -

Dissabte passat 14 de setembre la Germanor de la Santíssima Cruz de Gandia va celebrar la festivitat de l’Exaltació de la Santíssima Cruz. La celebració va donar principi amb una Eucaristia celebrada en l’Escola Pia, que va ser presidida per l’escolapi P. José Luís Cuesta.

A l’acte van assistir nombrosos confrares de la Germanor, la Presidenta de la Junta Major de Germanors Dª. Mª José Martí i membres de la Junta Directiva de la Junta Major de Germanors, la Padrina de la Setmana Santa de Gandia i Cambrera del Crist Ressuscitat Dª. Paula Beltrán Alandete, així com confrares de diferents Germanors de la ciutat.

En acabar Eucaristia es van imposar les Insígnies de Plata i d’Or de la Germanor a tots els confrares que porten 25 i 50 anys respectivament, de manera ininterrompuda formant part de la Germanor de la Santíssima Cruz, com a mostra de reconeixement i agraïment per la seua trajectòria, participació i col·laboració en la Germanor al llarg d’aqueix temps.

A continuació es va fer lliurament de la Insígnia d’Or de la Germanor a Dª. Paula Beltrán Alandete, confrare de la Germanor, i que és la Padrina de la Setmana Santa de Gandia i Cambrera del Crist Ressuscitat de l’any 2019, com a agraïment pel seu lliurament i dedicació a l’Associació, i ser un dels referents per a futurs confrares i principal figura en la Setmana Santa d’enguany.

En el mateix acte es va entregar la insígnia de la Germanor de la Santíssima Cruz al Germà Major i la Cambrera de la Germanor de Sant Pere, com a mostra d’Agermanament entre totes dues Germanors amb Seu Canònica a l’església de l’Escola Pia.

Una vegada finalitzada la celebració, els assistents van poder compartir un vi d’honor en el claustre del col·legi de l’Escola Pia.

La pròxima activitat que ha organitzat la Germanor de la Santíssima Cruz de Gandia, juntament amb la Germanor de la Santa Faç, és la III Jornada de Convivència i Confraternitat que tindrà lloc diumenge 22 de setembre en el Preventori Infantil La nostra Senyora de l’Empara.

L’activitat pretén crear llaços d’unió entre totes dues germanors, al mateix temps que realitzar un donatiu d’Acció social al mateix Preventori Infantil.

Ja al matí tindran lloc diferents activitats i la preparació de les paelles. Al migdia celebrarem l’Eucaristia en el mateix Preventori, celebrada per l’Abat Mitrat de la Insigne Col·legiata en Ángel Saneugenio, culminant amb el menjar de confraternitat.

El donatiu del menjar anirà íntegrament destinats al Preventori Infantil La nostra Senyora de l’Empara, i es podrà apuntar a través de qualsevol membre de les Juntes Directives de totes dues Germanors fins al dimarts 17 de setembre.

D’altra banda la Germanor de la Santíssima Cruz ha organitzat un viatge a Terol i Albarrasí els dies 9 i 10 de novembre per a conéixer la imatgeria i la Setmana Santa de la capital de Terol.

L’eixida es realitzarà el matí del 9 de novembre des de l’estació d’autobusos de Gandia, on partirà cap a la ciutat de Terol, on els confrares podran conéixer de prop el centre històric de la capital, visitant la seua Catedral, les seues característiques Torres mudèjars i l’església de Sant Pere i el monument als amants de Terol. A la vesprada visitarem el local de la Setmana Santa de Terol i les esglésies de la Mercé, les Clares i Sant Andrés, que alberguen la imatgeria de la Setmana Santa de Terol, per a conéixer de prop aquesta la Setmana Santa. Després de passar la nit en la mateixa ciutat de Terol, el matí del diumenge ens desplaçarem fins a la població d’Albarrasí, catalogat com un dels pobles més bonics d’Espanya, on visitarem el centre històric monumental.

Aquells confrares i amics de la Germanor de la Santíssima Cruz que vulguen participar poden apuntar-se a través del correu santisimacruz@gmail.com o el telèfon 676285014. Poden obtenir més informació d’aquesta Peregrinació a través de la pàgina web www.santisimacruzgandia.es.

 

Més informació

mostra viva

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + tres =

CCCC