25n
25N
25N

Evitar la ciberestafa té els dies comptats

Evitar la ciberestafa té els dies comptats
11/09/2019 -

Amb el creixement de l’ús de les aplicacions mòbils i la popularització dels jocs online, els estafadors en internet semblen haver-se multiplicat, però depén de nosaltres conéixer com evitar que aquests intrusos arriben fins nosaltres.

Tan pron ens asseiem enfront de l’ordinador, una quantitat d’ofertes ens apareixen en la pantalla, al punt que pot arribar a ser aclaparador tant quantitat d’informació: vendes d’immobles, cotxes, comunicacions en línia i pare vosté de comptar. És tanta l’oferta, que ens podem distraure fàcilment i romandre més temps en pantalla del que ens havíem proposat.

Malgrat això, els més vulnerables semblen ser els qui estiguen buscant fer transaccions en línia, com la compra d’algun producte o, la qual cosa últimament està molt de moda, aquells que desitgen apostar pel seu jugador o equip favorit, i així demostrar la seua passió i fidelitat. Però per a fer-ho, l’oferta és increïblement abundant i podem caure en paranys, raó per la qual existeixen guies creades per professionals com la que trobaràs en aquesta pàgina per a conéixer quines són les plataformes més honestes a través de ressenyes i anàlisis, així com la manera de saber identificar un lloc real d’un fraudulent.

A pesar que els números de ciberestafa encara no raguen en l’alarmant, creiem que és necessari conéixer els següents consells per a tindre’ls present en tot moment: des que es revisa l’email, fins que es contesta un missatge per WhatsApp:

Credencials: qualsevol siga el que t’estiguen oferint és imprescindible conéixer la seua procedència, és a dir, investiga qui són, si té un lloc web oficial.
Llegir les ressenyes d’altres usuaris: en el cas de descarregar una app en la qual hauràs de compartir informació personal, recomanem primer fer una cerca en Google i llegir quina informació han compartit altres usuaris i quin ha sigut la seua experiència.

Si es tracta d’algun joc per descarregar, recomanem investigar qui són els seus creadors, quins són els seus proveïdors i si tenen una bona reputació online.
És molt recomanable que abans de prendre alguna decisió o efectuar alguna acció en línia, consulte l’opinió d’algun tercer, ja que entre totes dues parts poden avaluar i analitzar la forma de pagament. D’aquesta manera podran evitar ser estafat i conéixer més sobre com reconéixer websites o proveïdors honestos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 11 =