25n
25N
25N

Les localitats del Segura, en alerta després de l'evacuació d'aigua de l'Embassament de Santomera

El pantà ha d’alleujar pressió després que les intenses pluges elevaren el nivell pròxim al 100%

Les localitats del Segura, en alerta després de l'evacuació d'aigua de l'Embassament de Santomera
13/09/2019 -

L’Embassament de Santomera, a Múrcia, és una retenció d’aigua que, amb els seus desguassos, alimenta el riu Segura. El mateix que s’ha desbordat i ha ocasionat grans desperfectes en localitats com Oriola i Benejússer. Després de la retirada de la ‘gran’ crescuda, des dels llocs afectats alerten del cabal canviant del riu. Ara, l’alerta torna per la necessitat d’alleujar pressió en l’Embassament.

La Confederació Hidrogràfica del Segura, segons ha anunciat, ha començat a evacuar, fa unes hores, aigua de l’Embassament de Santomera. Aquesta decisió s’ha pres després del gran augment del nivell de l’aigua a causa de les intenses pluges provocades per la DANA que porta des del dimarts agranant la Comunitat.

Per a evitar sobrepassar la quantitat d’aigua emmagatzemada recomanada, s’ha començat a evacuar aigua. La durada del desguàs no és segura, doncs encara que ara el que sale és més que l’aigua nova que arriba a aquest, fa unes hores, asseguren, era el mateix. Aquest cabal, després d’unes hores, passarà de nou per les localitats afectades per les crescudes.

Dues pedanies pròximes a l’embassament, de fet, ja han sigut evacuades davant el possible risc d’inundació.

L’Embassament de Santomera, construït a la fi dels anys 60, es va edificar precisament per a contenir les crescudes que, usualment, provocaven grans desperfectes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 15 =