25n
25N
25N

Eva Ortiz: "Les ajudes al valencià no poden servir d'excusa per a atacar a la Monarquia o sostindre trames familiars"

Eva Ortiz: "Les ajudes al valencià no poden servir d'excusa per a atacar a la Monarquia o sostindre trames familiars"
30/05/2021 -

La portaveu del Grup Popular en Les Corts Valencianes, Eva Ortiz, ha denunciat hui un nou capítol del “mal ús” de les ajudes al valencià aprovades per la Generalitat i ha assenyalat que els diners públics per a promoure el valencià “no pot servir de tapadora per a atacar a la Monarquia o sostindre trames familiars”.

Eva Ortiz s’ha referit d’aquesta manera al vídeo pagat pel departament de Política Lingüística del Consell dirigida per Rubén Trenzano, imputat per les ajudes al valencià en el procés contra els germans del president Ximo Puig on es “ridiculitza a l’extrem a la monarquia”. Un vídeo que s’ha convertit en una “burla desproporcionada” cap a la corona “pagada amb els diners de tots els valencians”.

Davant aquesta situació, la síndica del GPP ha instat el president del Consell, Ximo Puig, a “donar explicacions sobre l’ús que se li està donant als diners públics sota el pretext i el paraigua de les ajudes al valencià” perquè “no tot val”.

Una vegada més, ha afegit la síndica, es demostra que aquestes ajudes “són un calaix de sastre” que el mateix serveixen per a “atacar a la corona com per a pagar muntatges amb cantants guineans usant la nostra llengua. Què serà el següent?”. És evident, ha afegit, que “no hi ha control sobre aquestes ajudes” perquè cada dia que passa ens assabentem de nous despropòsits en nom de la llengua pagats amb els diners de tots.

Eva Ortiz ha afegit que “aquest nou capítol demostra la necessitat de la creació d’una Comissió d’Investigació en les Corts per a esclarir com, on i de quina manera es gasta els diners dels valencians”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + quatre =