25n
25N
25N

EUPV i Escola denunciaran l'intent de boicot a la cavalcada de les Magues de Gener

EUPV i Escola denunciaran l'intent de boicot a la cavalcada de les Magues de Gener
13/01/2020 -

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha anunciat la presentació d’una denúncia davant la Fiscalia de Delictes d’Odi perquè investigue l’intent de boicot aquest diumenge a la cavalcada de les Magues de Gener, després que un grup de persones acudira des de la concentració d’España Existe a la Plaça de l’Ajuntament per a rebre a les magues amb esbroncs i xiulades.

Igualment, Escola Valenciana ha anunciat que denunciarà els “atacs” patits durant la desfilada a representants d’aquesta entitat, a músics d’Estrela Roja i a Gegants de Benimaclet, a més de considerar que es va alterar el desenvolupament normal de la Festa de la Infància i la cavalcada.

Albert ha assenyalat en un comunicat que la seua formació acudirà a la Fiscalia perquè investigue si les convocatòries d’España Existe realitzades a València i altres capitals “s’ajusten a la legalitat en matèria de drets humans”.

Per a Albert, “la falta de previsió per part de les administracions competents va posar en risc la integritat de les ciutadanes i ciutadans que van acudir a gaudir d’una jornada festiva en el marc d’una desfilada cívica que, entre altres valors, reivindica la llibertat d’expressió i els valors democràtics”.

En aquesta línia, ha lamentat la “impunitat” amb la qual aquest diumenge van actuar grups vinculats amb l’extrema dreta i ha traslladat la seua preocupació davant els cada vegada “més freqüents intents de boicotejar i atemptar contra la llibertat d’expressió i manifestació”.

Escola Valenciana denúncia, en concret, que una representant d’aquest col·lectiu va ser víctima d’una agressió per part de grups d’extrema dreta “amb total impunitat” mentre que altres persones van rebre insults i amenaces davant “la passivitat de Policia Nacional i Local”. L’entitat demanarà una reunió al delegat del Govern i a l’alcalde de València per a denunciar aquests fets.

També CCOO PV, que col·labora en la festa des dels inicis, ha ressaltat que en la cavalcada hi havia menors que es van sentir “amenaçats” per “organitzacions de caràcter feixista” i critica la “passivitat de la Policia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − set =