25n
25N
25N

EUPV torna a les Corts de la mà de Unides Podem quatre anys després

EUPV torna a les Corts de la mà de Unides Podem quatre anys després
29/04/2019 -

Esquerra Unida (EUPV) tornarà a les Corts Valencianes de la mà de Unides Podem, després de quatre anys sense representació parlamentària en aconseguir en 2015 una mica més de 106.000 vots, el 4,26%, que no li van permetre superar la barrera electoral del parlament valencià, que se situa en el 5%, la més alta de l’Estat.

Ara, fruit de l’acord amb Podem, estaran en el parlament valencià com a representants d’Esquerra Unida Rosa Pérez Garijo i Estefanía Blanes.

Després d’una legislatura de transició i de reorganització interna després de l’eixida del qual fóra el seu candidat a la Generalitat, Ignacio Blanco, la formació es lleva el cartell de força “extraparlamentària” de la mà de la formació de Pablo Iglesias.

Les nombroses denúncies presentades per EUPV contra casos de corrupció no li van salvar en 2015 de perdre tota la seua representació, cinc parlamentaris fins llavors. El partit va destapar el conegut cae Imelsa, així com Brugal o Valmor, entre altres, i malgrat això, no va poder superar la barrera electoral.

En aquesta ocasió, la rèplica en clau valenciana de l’aliança nacional Unides Podem els ha reportat en global 213.000 vots i 8 escons, la qual cosa no obstant això representa una reculada de 5 parlamentaris fins i tot sumant els vots d’EUPV al projecte comú.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − catorze =

museo prehistoria