25n
25N
25N

EUPV proposa que la DIA sobre el Port siga "un element a negociar" dins de l'acord de govern municipal

EUPV proposa que la DIA sobre el Port siga "un element a negociar" dins de l'acord de govern municipal
22/12/2019 -

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha proposat que la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) sobre el port de València siga “un element a negociar dins de l’acord de govern amb el PSOE i la resta de forces polítiques progressistes”.

Així s’ha pronunciat Albert aquest diumenge sobre l’acord adoptat entre PSPV i Compromís substanciat en una moció conjunta per la qual es deixa en mans del Govern central l’aprovació d’una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) per a l’ampliació nord del Port de València.

La dirigent d’EUPV a la ciutat de València ha assegurat que això “suposa un gir radical respecte a la postura que ha defensat fins ara l’alcalde de València, Joan Ribó”. “Passem del ‘No’ a l’ampliació i d’en tot cas exigir una nova DIA per a l’ampliació a posar-nos de perfil, deixant-ho tot en mans dels qui defensen aquest projecte”.

Albert ha defensat que “des d’EUPV es va valorar i va donar suport a la postura inicial”, que a més “comptava amb el suport de plataformes ciutadanes com el Litoral per al Poble i de diverses entitats ciutadanes i ecologistes”. “No obstant això, en aquests moments hem de lamentar que el govern municipal es pose de perfil i deixe als qui estem en contra d’aquesta ampliació sense veu en les institucions”, ha asseverat.

Així mateix, ha destacat que l’ampliació de les activitats econòmiques del Port “pot comportar seriosos perjudicis per al conjunt de la ciutat i la seua àrea metropolitana” i ha remarcat la proposta de la seua formació de “replantejar l’ampliació del port buscant solucions més sostenibles, concordes a les noves condicions mediambientals i climàtiques”. “En els 80, la destrucció de la platja de Natzaret va ser una equivocació. No podem tornar a cometre un error com aquell”, ha expressat.

“UNITAT D’ACCIÓ I FERMESA”

En aquest sentit, ha assenyalat que “com es tracta d’un projecte que competeix a les tres administracions i que pot comprometre el futur mediambiental de la ciutat, hui més que mai és necessari exigir unitat d’acció i fermesa per a reivindicar els interessos generals de la ciutat més enllà d’equilibris partidistes”.

“Atés que estem davant un procés de negociació del govern de l’Estat, entenem que seria imprescindible incorporar un acord a aquestes negociacions que siga respectuós amb el medi ambient i alhora reflectisca les demandes de la ciutadania”, ha apuntat, al mateix temps que ha defensat que “no es tracta de bloquejar o impedir cap projecte, sinó de garantir el dret a viure en una ciutat saludable i de pensar en el present però també en les pròximes dècades”.

En aquesta línia, ha defensat “sempre” la “necessitat” d'”avançar en la denominada infraestructura verda per a poder pal·liar els efectes del canvi climàtic a la ciutat” i ha reiterat l'”aposta” de la seua formació per la “generació d’espais verds que complisquen la funció d’oxigenació de la ciutat, però també una funció de socialització”, i ha assenyalat que “aquests projectes han d’estar emmarcats dins d’un disseny global de la ciutat”.

Finalment, ha considerat “imprescindible” la creació d’un “vertader corredor verd que connecte l’Albufera i el Túria”. “Aqueixa hauria de ser la prioritat per a totes les administracions implicades”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 2 =