25n
25N
25N

EUPV demana la paralització del PAI de Benimaclet

EUPV demana la paralització del PAI de Benimaclet
11/08/2019 -

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha reclamat la paralització del PAI de Benimaclet, que al seu judici “respon a la política urbanística especulativa i depredadora que el PP va portar a la ciutat i va suposar una pèrdua de la seua identitat”. En aquest sentit, ha reivindicat que es garantisca la protecció de l’horta.

La dirigent d’esquerres ha assenyalat que “preservar l’horta i recuperar-la com a signe de la nostra cultura i identitat és una obligació que aquest govern no pot defugir”. En un comunicat, ha indicat que aquesta protecció passa per “garantir una transició amable entre la ciutat i l’horta” .

EUPV creu que el pla, “que data de 1994, està obsolet ja que tant els aspectes demogràfics com els mediambientals han variat des de llavors”. Per això, ha reclamat que es revisen els paràmetres d’edificabilitat i s’atenguen les necessitats del barri.

“Els equipaments dotacionals i espais verds han de prevaldre sobre un creixement descontrolat. La ciutat no pot créixer sense límits ni a costa de l’horta. La nostra aposta és per un creixement sostenible i respectuós amb l’horta. Volem una ciutat per a hui però pensant en el demà”, ha subratllat Albert.

En aquesta línia, la portaveu d’EUPV ha reiterat el compromís del seu partit en “la transformació de la ciutat basada en un creixement dels barris d’una manera integradora garantint la protecció de l’espai periurbà i tenint en compte les necessitats de les veïnes i veïns”.

D’aquesta manera, ha remarcat que “és el moment de donar solució als dèficits que Benimaclet, durant aquests anys, ha anat acumulant en infraestructures bàsiques com són les instal·lacions educatives o esportives, però també de donar resposta a les necessitats de la població que està envellint i a la qual cal assegurar una vellesa digna amb una ciutat adaptada i preparada per a aquesta etapa”.

Albert ha insistit en la necessitat de la participació ciutadana en aquest tipus de projectes i ha posat com a exemple la iniciativa del moviment veïnal i social de Benimaclet, que “ha acabat amb la presentació d’unes propostes que milloren el PAI, des de la sostenibilitat, integrant el nucli històric del barri i respectant l’horta”.

Els veïns i veïnes de Benimaclet són un exemple a seguir per la seua implicació i la generació de propostes que l’Ajuntament faria bé a atendre abans de donar el seu vistiplau definitiu”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 20 =

premios go valencia
ficcions 2019-2020