25n
25N
25N

EUPV demana "concretar terminis d'execució" de les ajudes al Cabanyal

EUPV demana "concretar terminis d'execució" de les ajudes al Cabanyal
01/12/2019 -

La coordinadora d’EUPV a València, Rosa Albert, ha reclamat a l’Ajuntament i a la Generalitat que “concreten els terminis d’execució del segon programa d’ajudes de rehabilitació d’habitatges del Cabanyal-Canyamelar”.

Així s’ha manifestat en relació amb la segona edició del programa d’ajudes per a la rehabilitació d’habitatges situats en l’àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del Cabanyal-Canyamelar que destinarà 8,2 milions d’euros a la rehabilitació de 170 immobles d’aquest barri i a la reedificació de deu solars sorgits a partir dels enderrocaments escomesos en aquesta zona de la ciutat. Un anunci que van realitzar el dimarts l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i el conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau.

La formació ha valorat “molt positivament” la iniciativa, però en un comunicat ha assegurat que “la realitat és que es tracta d’un brindis al sol si no es concreten terminis i els recursos que s’empraran per a agilitar la seua execució”.

EUPV s’ha mostrat “conscient de la complexitat d’una situació que anava més enllà de l’urbanístic i que havia sigut provocada per l’anterior govern del Partit Popular”. “Ens trobem amb una segona legislatura d’un govern progressista, amb un segon pla d’actuació i amb una realitat que desgraciadament posa en evidència l’escàs nivell d’execució de la primera fase”, ha lamentat Albert.

Per a Albert, “el deute que la ciutat té amb aquests barris continua més viva que mai” i “exemple d’això és el succeït en els blocs portuaris i el tall de subministrament de llum a famílies vulnerables que continuen habitant en habitatges precaris sense que de moment se’ls haja oferit cap alternativa per part de les institucions públiques”.

En aquest sentit, ha assegurat: “No podem oblidar que al greu problema urbanístic que existeix en el barri cal unir el problema social i de convivència que ha d’abordar-se de manera paral·lela garantint també recursos suficients per a afrontar-lo”.

La dirigent d’EUPV ha criticat “el fet que es torne a fer un anunci en el qual se segueix sense concretar”. “Al marge de qüestions pressupostàries i de declaracions públiques ens fa ser pessimistes respecte a l’efectivitat d’aquest”, ha declarat Albert.

“Desgraciadament, les reivindicacions històriques segueixen sense complir-se i en això existeix una responsabilitat transversal que afecta diverses delegacions de l’Ajuntament de València”, ha lamentat, al mateix temps que ha criticat la “falta de coordinació i de polítiques efectives és més que evident i la situació en la qual viuen els i les veïnes continua sent insostenible”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 8 =

CCCC
activem alfafar