25n
25N
25N

EUPV demana al nou Ajuntament que "aposte pel moviment veïnal i facilite la seua labor"

EUPV demana al nou Ajuntament que "aposte pel moviment veïnal i facilite la seua labor"
16/06/2019 -

La coordinadora d’EUPV a la ciutat de València, Rosa Albert, ha reclamat a l’Ajuntament recentment constituït que es “implique en el moviment veïnal i que els facilite la seua labor”, ja que “moltes associacions socials, esportives, culturals o veïnals de barri no poden exercir les seues activitats en condicions perquè no tenen un local social”.

D’aquesta manera s’ha expressat Albert, dins del marc de la XXIX Setmana Ciutadana, en la qual ha posat l’exemple del tancament dels locals de l’Associació de Veïns de Malilla per “no poder afrontar el pagament del lloguer”, alguna cosa que “lamentablement, ocorre a la ciutat”, segons ha indicat la formació d’esquerres en un comunicat.

“A l’Ajuntament que acaba de constituir-se i al seu alcalde li demanem que aposte pel moviment veïnal com a pilar de la participació ciutadana. Segons el parer d’EUPV, això implica facilitar-los el seu treball en posar a la seua disposició, si és necessari, locals municipals, agilitar tràmits burocràtics o implementar ajudes econòmiques perquè puguen desenvolupar la seua funció en condicions dignes. És incomprensible que algunes associacions hagen de tancar per no disposar d’un local on reunir-se”, ha denunciat Albert.

La dirigent de la formació d’esquerres ha posat l’exemple de l’Associació de Veïns de Malilla que a través de les xarxes socials anunciava que “definitivament tirava el tancament als seus locals per no poder afrontar el pagament del lloguer”.

“Malilla és un exemple del que, lamentablement, ocorre a la nostra ciutat . Moltes associacions socials, esportives, culturals o veïnals de barri no poden exercir les seues activitats en condicions perquè no tenen un local social. EUPV entén que la participació ciutadana es construeix en donar suport a aquestes iniciatives i posar a la seua disposició els recursos necessaris”, ha incidit.

Rosa Albert ha suggerit que una “bona part” de la història de la ciutat, no s’entén “sense el moviment veïnal, que ha sigut la veu de les demandes ciutadanes, tant en la dictadura com en democràcia”.

“S’ha celebrat el 40 aniversari de la constitució dels ajuntaments democràtics però cal recordar que associacions com la de Benimaclet, compleix enguany el seu 45 aniversari. En aquests anys les associacions veïnals han canalitzat les demandes emblemàtiques de la ciutat com el llit del riu, el Cabanyal o el Parc Central però també les dotacions per als barris, la millora de l’accessibilitat o simplement arreglar una foradada”, ha manifestat.

En aquest sentit la portaveu d’EUPV a la ciutat de València ha destacat la “necessitat d’aprofundir en la democràcia participativa i en la funció que tenen les associacions veïnals”.

“Estem en l’era digital, en la qual tot es resol via telemàtica, no obstant això la proximitat és un element que ha de posar-se en valor i ací les associacions juguen aqueix paper d’interlocució directa amb veïns i veïnes. Per això EUPV entén que l’Ajuntament no ha de deixar de costat el moviment veïnal, enfront de noves formes d’associacionisme” ha explicat.

Rosa Albert ha explicat que la seua formació ha defensat una democràcia “participativa real”, que no “defraude” a veïns i veïnes, que els faça “còmplices” de les decisions que es prenguen a escala de barri i de ciutat. ”

“Això implica treballar amb les organitzacions veïnals i ciutadanes, és a dir per la cogestió. Si realment es vol canviar el model de ciutat, es necessita un teixit social estructurat i organitzat, no clientelista que puga complir dignament les seues finalitats”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus