EUPV proposa replantejar el model de participació ciutadana perquè siga "un dels pilars de la gestió"

EUPV proposa replantejar el model de participació ciutadana perquè siga "un dels pilars de la gestió"
30/09/2018 -

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha proposat aquest diumenge a l’equip de govern municipal que òbriga un espai de reflexió per a valorar i avançar “no solament en el que a pressupostos participatius es refereix sinó també al model global de participació ciutadana”. En aqueix sentit ha tornat a reclamar un nou reglament de participació ciutadana amb l’objectiu d'”implementar un model conscient, real i informat”.

Segons ha informat el partit a través d’un comunicat, Albert ha fet aquesta proposta en complir-se aquest diumenge el terme per a votar les diferents propostes dels pressupostos participatius.

“Creiem que és el moment oportú per a fer una valoració de les diferents edicions dels pressupostos participatius i traure conclusions que permeten avançar i millorar aquest model fins a aconseguir una visió més àmplia de la participació ciutadana”, ha assegurat Albert qui ha afirmat que “aquesta reflexió ha de fer-se conjuntament amb el teixit social i associatiu de la ciutat”.

Per a la coordinadora de la formació d’esquerres, els pressupostos participatius són la part més “vistosa” de la participació ciutadana, però “cal implementar elements correctors al que ha apuntat com a febleses del model, com la baixa participació, el pressupost destinat, l’execució dels projectes aprovats o els criteris per a seleccionar les propostes”.

“Entenem que un model atractiu ha de comptar amb un pressupost adequat, doncs l’actual és insuficient. Però també ha de ser real, garantint que les propostes seleccionades s’executen en un període de temps raonable. Algunes de les propostes del 2016 estan encara en període de tramitació”, ha assenyalat.

Rosa Albert ha explicat que EUPV entén la participació ciutadana com “una manera de fer partícips als veïns de les decisions que els afecten en el seu moment a dia”. Per açò, a més dels pressupostos participatius, Albert ha reclamat “un nou reglament de participació ciutadana que avance en un model de democràcia més directa”.

REFORMA DEL REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

La coordinadora d’Esquerra Unida a València ha subratllat que la reforma del Reglament de participació ciutadana era “una promesa electoral dels partits que hui estan en el govern municipal”. “Les Juntes Municipals han de ser espais de participació que aproximen més l’Ajuntament a la ciutadania”, ha indicat.

“Hem d’avançar cap a un model més representatiu on els veïns i veïnes tinguen realment veu i les Juntes tinguen un caràcter propositiu perquè les associacions puguen plantejar punts a tractar en l’ordre del dia sobre els assumptes que preocupen al barri i districte”, ha dit Rosa Albert.

La dirigent d’esquerres ha insistit en la “necessitat d’implicar en aquest procés a la major part de veïns, tant a través de les associacions veïnals com de les diverses plataformes ciutadanes i fins i tot en l’àmbit individual”.

En aquest sentit, Albert ha reconegut “la lluita històrica del moviment veïnal sense el qual no es podria entendre la ciutat que tenim actualment”.

Para EUPV, la base de la qualitat de la participació ciutadana està a “tenir una comunitat ben informada”. “Per a açò, és necessari comptar amb l’experiència del moviment veïnal i sumar les aportacions de les noves formes d’organització social”, ha explicat Albert.

“Hem de treballar braç a braç amb les associacions veïnals i ciutadanes facilitant informació i formació, utilitzant les noves tecnologies de la informació però també els canals tradicionals”, ha conclòs Rosa Albert.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − cinc =

sagunt a escena 2019
turismo salou