EUPV lamenta la pèrdua d'una "oportunitat històrica" per a modificar la Llei Electoral Valenciana després de la decisió de Cs

EUPV lamenta la pèrdua d'una "oportunitat històrica" per a modificar la Llei Electoral Valenciana després de la decisió de Cs
19/09/2018 -

Esquerra Unida del País Valencià ha mostrat la seua “decepció” després de l’anunci de Cs de rebutjar la reforma de la Llei Electoral Valenciana que està en fase de tramitació parlamentària i ha lamentat la pèrdua d’una “oportunitat històrica” per a modificar aquesta normativa.

Així ho ha dit la formació en un comunicat després que el partit taronja anunciara aquest dimarts que ha descartat recolzar una possible reforma de la Llei Electoral valenciana en admetre que és “impossible” que en aquesta legislatura s’aconseguisquen les seues dues exigències: la circumscripció única i el principi d’una persona, un vot, perquè, per a açò, cal modificar l’Estatut d’Autonomia.

EUPV ha subratllat que aquesta llei, malgrat no ser “de màxims”, “aportava elements indiscutiblement millors que l’actual legislació i la convertiria, en paraules d’experts, en el més avanç de la resta d’Espanya”.

Per a la coordinadora general de EUPV, Rosa Pérez Garijo, que va comparéixer el passat mes de juliol en comissió parlamentària a invitació de Podemos per a valorar l’actual proposta, “Ciutadans peca una vegada més de prioritzar els càlculs electorals a les polítiques positives per a la gent, perquè la proposta legislativa millora substancialment elements de transparència, igualtat i democratització al marge d’un simple llistó electoral”.

A més, EUPV ha retret als partits del Govern la “lentitud” demostrada per a portar avant la reforma, atés que durant “molts mesos” Ciutadans “sí que ha sigut favorable a aquesta, concretament el temps que Alexis Marí dirigia el grup parlamentari”.

“Si s’haguera tingut més voluntat ja estaria aprovada des de fa mesos. Era una proposta quasi unànime entre les formacions polítiques i que venia prèviament treballada, així que no hi ha excuses”, ha lamentat Pérez Garijo.

La coordinadora general d’EUPV ha anunciat que la seua formació portarà aquest tema en el programa electoral per als comicis de 2019 perquè “la democratització de les institucions és una reivindicació històrica d’Esquerra Unida i d’Esquerra Unida; a més hem presentat en diverses ocasions proposades de modificació de la Llei Electoral Valenciana a les Corts i no pararem ara, continuarem lluitant per a millorar el sistema democràtic valencià”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

sagunt a escena 2019
turismo salou