25n
25N
25N

EUPV lamenta que l'Ajuntament es "conforme" amb recursos que "no aconsegueixen la meitat de persones sense llar"

EUPV lamenta que l'Ajuntament es "conforme" amb recursos que "no aconsegueixen la meitat de persones sense llar"
15/12/2019 -

La coordinadora d’EUPV a València, Rosa Albert, ha exigit a l’Ajuntament un “pla d’acció urgent” que “garantisca l’accés als drets bàsics de les persones que es troben en situació d’exclusió social”. “És un absolut fracàs conformar-se de tindre recursos disponibles que ni tan sols aconsegueixen la meitat de les 938 persones que es troben sense llar”, ha denunciat.

Albert ha valorat “molt positivament” el cens realitzat per entitats socials de la ciutat al costat de la Regidoria de Benestar Social per a obtindre dades reals sobre quantes persones es troben en situació de carrer. “És una eina fonamental que pot permetre millorar els recursos que s’estan utilitzant en l’actualitat alhora que implementar nous que s’adeqüen a les necessitats reals”, ha destacat en un comunicat.

No obstant això, ha traslladat el seu “malestar” davant l'”escassa resposta del govern municipal”. Per a EUPV és “fonamental” que “es desenvolupen amb urgència mesures que protegisquen i asseguren a les persones sense recursos l’accés als drets socials”.

“En moments de temperatures extremes com les que ens esperen en dates pròximes han de posar-se en marxa protocols flexibles que garantisquen l’accés a albergs i espais habilitats, però més enllà de les actuacions puntuals, és necessari aplicar vertaderes polítiques socials que atenguen dignament aquestes persones, i per descomptat la ciutat ara com ara no compta amb aqueixos recursos”, ha assenyalat Albert.

Respecte a l’anunci de construcció d’un alberg municipal, Albert ha traslladat el seu “suport” a la construcció d’aquest equipament “tan necessari”, alhora que ha demanat un “compromís” respecte als terminis d’execució.

“PLASMAR LA REALITAT”

La dirigent d’esquerres ha incidit en la proposta d’EUPV d’aprovar un “vertader pla” que “plasme la realitat que viuen moltes persones diàriament a la ciutat” i “done solució a les necessitats dels qui es veuen obligades a viure al carrer”.

“Des d’Esquerra Unida sempre hem defensat que és fonamental garantir que qualsevol persona que siga al carrer sense un sostre on passar la nit tinga assegurada una plaça d’allotjament no sols durant els dies de fred més intens sinó durant tot l’any”, ha defensat Albert.

Així mateix, ha afegit que “no es pot aplicar un criteri únic a l’hora de deixar entrar en els albergs a persones sense sostre sinó que cal comprendre les necessitats personals en cada cas”. “Per això una ciutat com València no pot seguir sense un pla d’acció que aborde aquesta problemàtica”, ha assegurat.

La dirigent d’EUPV ha reivindicat unes polítiques “que s’adapten a les noves necessitats socials, que siguen inclusives i que corregisquen les desigualtats existents, la qual cosa porta aparellat una càrrega pressupostària”. “Hem de treballar transversalment, de manera planificada i coordinada amb altres administracions públiques i també amb les associacions socials, per a garantir els drets de totes les persones”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − set =