caixa popular

EUPV qualifica de "barbaritat" el nou projecte de 'Intu Mediterrani' pel "greu" impacte sobre el territori

EUPV qualifica de "barbaritat" el nou projecte de 'Intu Mediterrani' pel "greu" impacte sobre el territori
27/07/2018 -

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, i el portaveu del grup municipal d’EUPV de l’Ajuntament de Paterna, Javier Parra, han mostrat aquest divendres l'”oposició frontal” de la formació al projecte ‘Intu Mediterrani’, per considerar una “barbaritat que es pretenga destrossar quasi un milió de metres quadrats del paratge natural de la Mola” i recolzaran totes mobilitzacions que es realitzen en defensa del territori i en contra del comercial.

Pérez Garijo ha assenyalat en un comunicat que aquest projecte que es preveu construir en la població valenciana de Paterna forma part de l’antiga ‘cultura de la pilotada’ que va portar a la bambolla immobiliària; “per tant no genera riquesa, sinó el model basat en la precarietat laboral, a més que suposa un atac directe al comerç local del municipi de Paterna”. “En l’àrea metropolitana de València l’oferta comercial de grans centres està coberta, i fins i tot hi ha un excés”, ha dit.

“Pensem que el que hi ha darrere de tot açò no és més que una operació especulativa per a requalificar terrens i per açò exigim al president del Consell i a la resta de grups que conformen el Pacte del Botànic que mostren la seua clara oposició a aquest macroprojecte”, ha dit.

Per la seua banda, Parra ha declarat que “és una barbaritat que s’aprove un projecte que vol carregar-se quasi un milió de metres quadrats de paratge natural per a implantar el que ens intenten vendre com un dels majors centres comercials d’Europa en una zona on hi ha sobresaturació d’aquests”.

“Intenten convèncer als veïns que suposarà la creació de 5.000 llocs de treball, però açò és fals perquè el que succeiria és tot el contrari, és a dir, aquests grans centres comercials el que estan fent és buidar les ciutats del xicotet comerç i destruint molta més ocupació de la qual es genera, per a no parlar que la que es crea ho fa en unes condicions molt precàries”, ha subratllat.

En aquest mateix sentit, Rosa Pérez Garijo ha afegit que “a més es dóna la circumstància que els beneficis d’aqueixos models de negoci solen anar a parar a les multinacionals, inversors estrangers i fondos voltors, que és on al final es queda els diners”. En canvi els beneficis repercuteixen directament en el mateix territori i “açò és el que defensem des de la formació d’esquerres”, ha manifestat.

MOBILITZACIONS

Respecte a la destrucció del paratge natural de la Mola, el regidor Javier Parra ha deixat clara la postura d’EUPV de protegir i no destruir i, per açò, “recolzarem totes mobilitzacions que es realitzen en defensa del territori i en contra d’aquest centre comercial”.

“No ens podem permetre que l’aritmètica electoral a partir de l’any que ve faça que aquest projecte tire endavant amb el suport de la dreta i del PSPV si no aconseguim que tota l’esquerra estiga en contra d’aquest model econòmic que el que està fent és carregar-se el territori valencià”, ha conclòs.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 20 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris