25n
25N
25N

EUPV exigeix a l'Ajuntament una actuació "urgent" que "garantisca la conservació" de l'Alqueria de Serra

EUPV exigeix a l'Ajuntament una actuació "urgent" que "garantisca la conservació" de l'Alqueria de Serra
09/02/2020 -

La coordinadora d’Esquerra Unida (EUPV) a la ciutat de València, Rosa Albert, ha denunciat la situació d'”abandó” de l’Alqueria de Serra, situada en el barri de Benimaclet, i ha exigit a l’Ajuntament que “actue d’ofici” per a “garantir la conservació d’aquest Bé de Rellevància Local”.

Albert ha assegurat que “sembla que no s’atén ni a les demandes veïnals ni a les reiterades denúncies de les associacions defensores del patrimoni cultural, ni tampoc les recomanacions del Síndic de Greuges”.

“Sembla que s’està esperant que la ruïna i la deterioració facen impossible la seua recuperació”, ha advertit en un comunicat, al mateix temps que ha assenyalat que “és lamentable que més que davant una alqueria protegida en aquests moments ens trobem davant un edifici absolutament abandonat i envoltat de fems, en un entorn d’horta protegida”.

La coordinadora d’EUPV, que ha visitat l’alqueria acompanyada per membres de la Junta directiva de l’Associació de veïns i veïnes de Benimaclet i del Cercle per la Defensa i Protecció del Patrimoni, ha explicat que l’Alqueria de Serra està declarada com a Bé de Rellevància Local i que “forma part dels senyals d’identitat i, per tant, del patrimoni cultural valencià que com a tal ha de ser preservat d’acord amb la Constitució Espanyola i la Llei de Patrimoni Cultural valencià”.

No obstant això, ha expressat que “han sigut veïns i associacions cíviques els qui han hagut d’acudir a la Sindicatura de Greuges en reiterades ocasions per a salvaguardar aquest patrimoni i els informes del qual plantegen a l’Ajuntament que adopte les mesures necessàries per a la seua conservació”. “Desgraciadament, seguim sense resposta per part de l’Ajuntament”, ha lamentat.

La coordinadora d’Esquerra Unida a la ciutat ha remarcat que aquesta Alqueria, de propietat privada, que ja figura en un pla de finals de 1595, ha sigut objecte de diversos actes vandàlics i que “per això no s’ha de demorar més les actuacions municipals”.

“Durant anys la resposta és que aquesta falta d’actuació es deu a la complexitat que suposa el fet que hi haja diverses regidories afectades, però la realitat és que falta determinació davant els propietaris, i en tot cas si fóra necessari cap a l’actuació d’ofici”, ha manifestat Albert.

La dirigent de la formació d’esquerres ha incidit en l'”aposta” d’Esquerra Unida per l'”ús social del patrimoni cultural valencià” com una manera de “rendibilitzar les inversions, al mateix temps que es contribueix a la preservació i difusió d’aquest”.

Albert s’ha preguntat “de què serveix invertir en restauració o manteniment si després aquests edificis no tenen un ús que revertisca en la societat” i ha assegurat que “la ciutat té, desgraciadament, molts dèficits socioculturals que aquests edificis podrien pal·liar i permetre que associacions socials, culturals, veïnals o esportives pogueren desenvolupar les seues activitats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 1 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud