EUPV critica el projecte de nou barri al costat de la Fe i exigeix "un desenvolupament urbanístic no agressiu"

EUPV critica el projecte de nou barri al costat de la Fe i exigeix "un desenvolupament urbanístic no agressiu"
23/09/2018 -

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, s’ha pronunciat aquest diumenge sobre la pròxima construcció per part d’un fons inversor alemany de 1.300 habitatges i 75.000 metres quadrats de sòl terciari al costat del nou hospital La Fe i ha declarat que “un govern municipal que es considere d’esquerres hauria d’assegurar un desenvolupament urbanístic no agressiu, que respecte el medi ambient i el patrimoni, enfront de l’urbanisme agressiu i depredador”.

Es tracta d’un projecte que sumarà 232.000 metres quadrats d’edificabilitat residencial que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València. En aqueix sentit, Rosa Albert ha manifestat que “els interessos econòmics particulars no poden prevaldre sobre el benestar de les persones”.

La coordinadora d’EUPV a València ha subratllat que la promoció del PAI per part d’aquest grup inversor, “a més de suposar que es duplique el nombre de pisos que els grans fons d’inversió tenen previstos en la ciutat, no pot suposar, també, que s’anteposen els interessos particulars d’empreses milionàries per damunt de l’interés general dels valencians i les valencianes”.

“En cap cas els interessos de l’Ajuntament poden quedar supeditats als poders econòmics de grans empreses que tornen a aterrar en la ciutat a la calor d’una nova bambolla immobiliària”, ha afegit.

La dirigent d’esquerres ha destacat que operacions d’aquest tipus, que “fomenten el ‘boom’ immobiliari de nou, posen de manifest una realitat que parla d’habitatges buits sense habitar i barris -principalment els perifèrics- que continuen abandonats, esperant millores urbanístiques i de serveis que mai acaben d’arribar”.

Rosa Albert ha declarat, en relació al PAI que es planteja al costat de la nova Fe, que barris com el de Malilla “segueixen esperant dotacions tan bàsiques i necessàries com el nou centre de salut, mentre el govern municipal segueix parlant als veïns i veïnes del barri únicament de millores i noves construccions que poc tenen a veure amb el seu benestar”.

“El govern municipal hauria d’estar focalitzant els seus esforços en la rehabilitació d’habitatges antics o a facilitar els lloguers i la compra assequible d’habitatge. En canvi, amb la construcció d’aquest tipus de macro complexos s’aprofundeix en la renúncia a la identitat cultural i urbanística de la ciutat sense oferir alternatives reals i pràctiques als veïns i veïnes”, ha continuat Albert.

En referència directa al PAI de la Font de Sant Luis i Malilla, Albert ha assenyalat que aquest projecte suposa més aviat “un llavat de cara d’una zona obrera que s’ha deixat convertir en un erm, mentre es permeten situacions similars en zones com Benimaclet, La Punta o el propi barri de Malilla”.

“DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI INDUSTRIAL”

D’altra banda, la coordinadora a València d’Esquerra Unida ha posat el focus en la destrucció del patrimoni industrial que projectes d’aquest tipus ocasionen a zones de la ciutat com aquesta. “El govern municipal -ha dit Albert- hauria d’ocupar-se d’una opció viable que no perjudique el projecte residencial i dotacional però que tinga en compte i pose en valor el patrimoni industrial que ací existeix”.

Tal com ha afirmat Rosa Albert, “Esquerra Unida sempre ha defensat un Pla General d’Ordenació Urbana a València que done solució als problemes reals de la ciutat i de la ciutadania, que pose límits al creixement desordenat i aplique criteris de sostenibilitat”.

Així com un, ha prosseguit, “que regule el sector de la construcció acabant amb l’especulació urbanística anteposant els interessos de la ciutadania per sobre dels interessos mercantils, i que tinga en compte la conservació sobre la base de la sostenibilitat i viabilitat futures, anteposant la proximitat en la prestació dels serveis bàsics, i la protecció i foment del patrimoni arquitectònic, urbanístic, social i mediambiental”.

“DEFENSA DE L’AGENT URBANITZADOR PÚBLIC”

D’altra banda, Albert ha explicat que des d’Esquerra Unida “segueixen reivindicant la figura de l’agent urbanitzador públic enfront dels agents urbanitzadors privats”. “Exigim la protecció de l’horta i el patrimoni, i reclamem la creació de nous jaciments d’ocupació pública que siga estable i de qualitat”, ha agregat.

Finalment, Rosa Albert ha reiterat el suport de la seua organització a “una vertadera participació ciutadana en el desenvolupament de grans obres i projectes urbanístics, i no el model de pressupostos participatius que de moment planteja el govern municipal”. Sobre aquest últim ha criticat que “ni són realment participatius, ni es desenvolupen de manera efectiva per a solucionar les vertaderes demandes dels veïns i veïnes, ja que, per exemple, no permeten opinar i aportar idees en el desenvolupament de grans projectes urbanístics que afecten el futur dels seus barris”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

sagunt a escena 2019
turismo salou