25n
25N
25N

EUPV exigeix replantejar la participació ciutadana davant els baixos índexs de participació

EUPV exigeix replantejar la participació ciutadana davant els baixos índexs de participació
20/10/2019 -

La coordinadora d’EUPV a la ciutat de València, Rosa Albert, ha exigit a l’equip de govern municipal, encapçalat per l’alcalde Joan Ribó, “replantejar el model de participació ciutadana” davant els “baixos índexs de participació que demostren que la percepció de la ciutadania és que no ens trobem davant l’eina adequada que garantisca una participació real i efectiva”.

Albert, que ha valorat aquest diumenge l’anunci realitzat per l’equip de govern municipal relatiu als pressupostos participatius de l’any 2020, ha assegurat que “enguany igual que en exercicis anteriors es torna a llançar una proposta en la qual no s’avança ni pressupostàriament ni metodològicament”.

La dirigent d’EUPV a la ciutat de València ha advertit en un comunicat que “previsiblement” es produiran “els mateixos problemes i errors que han generat uns índexs de participació molt baixos que demostren que la percepció de la ciutadania és que no ens trobem davant l’eina adequada que garantisca una participació real i efectiva”.

En aqueix sentit, ha exigit a l’equip de govern municipal que “òbriga un espai de reflexió per a valorar i avançar no sols en el que a pressupostos participatius es refereix, sinó també al model global de participació ciutadana”.

Segons Albert, “ha arribat el moment de fer una valoració de les diferents edicions dels pressupostos participatius i traure conclusions que permeten avançar i millorar aquest model fins a aconseguir una visió més àmplia de la participació ciutadana”.

“Aquesta reflexió ha de fer-se conjuntament amb el teixit social i associatiu de la ciutat i no a la seua esquena, tot el que no passe per aquesta col·laboració està condemnat al fracàs”, ha defensat.

“PART MÉS VISTOSA”

Per a la coordinadora de la formació d’esquerres, els pressupostos participatius “són la part més vistosa de la participació ciutadana”, encara que ha insistit a “implementar elements correctors al que ha s’ha evidenciat com a febleses del model, com pot ser la baixa participació, el pressupost destinat, l’execució dels projectes aprovats o els criteris per a seleccionar les propostes”.

En aquesta línia, ha remarcat que “un model atractiu i realista ha de comptar amb un pressupost adequat, que a més de ser insuficient s’utilitza per l’Ajuntament per a incorporar inversions que haurien d’executar-se per les diferents delegacions”.

A més, ha criticat que “així no es garanteix que les propostes seleccionades s’executen en un període de temps raonable i de fet es continuen arrossegant proposades d’exercicis anteriors”.

“IMPLICAR LA MAJOR PART DE VEÏNS”

La dirigent d’EUPV ha defensat la “necessitat” d'”implicar en aquest procés a la major part de veïns i veïnes, tant a través de les associacions veïnals com de les diverses plataformes ciutadanes i fins i tot a nivell individual” i ha “reconegut” la “lluita històrica del moviment veïnal “sense el qual no es podria entendre la ciutat que tenim actualment”.

Per a EUPV, “la base de la qualitat de la participació ciutadana està a tindre una comunitat ben informada, per al que és necessari comptar amb l’experiència del moviment veïnal i sumar les aportacions de les noves formes d’organització social”.

“Hem de treballar braç a braç amb les associacions veïnals i ciutadanes facilitant informació i formació, utilitzant les noves tecnologies de la informació però també els canals tradicionals”, ha conclòs Albert.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + divuit =