Eugeni Alemany amenitza el confinament amb el seu «Diari de la quarantena»

L'humorista emet un docu-reality diari a través de les seues xarxes socials

Guardar

Diari de la quarantena. Així s'anomena el docu-reality que ofereix el presentador i humorista Eugeni Alemany a través de les seues xarxes socials des dels inicis de la quarantena per l'expansió del coronavirus. Tot va començar amb uns stories d'Instagram que van rebre una gran acollida i que van derivar en vídeos d'Instagram TV i YouTube que s'emeten, cada dia de la quarantena, a les 14 hores.

Eugeni Alemany explica que ell va iniciar el «confinament voluntari» abans que es decretara l'estat d'alarma, per la qual cosa va voler visibilitzar la seua situació i reforçar la idea de quedar-se a casa que tant defensaven les personalitats expertes. Com que les primeres històries d'Instagram van ser tot un èxit, l'humorista va sentir la necessitat de seguir gravant la seua quarantena amb el toc de paròdia que el caracteritza i compartir-la per totes les seues xarxes socials.

Malgrat que Alemany estableix que la millor manera de definir aquests episodis és el seu títol, Diari de la quarantena, considera que la paraula que més s'ajusta al seu format és 'docu-reality'. Aquest gènere combina documental i telerealitat, i no hi ha cap dubte que el presentador està documentant el seu confinament amb els punts d'exageració còmica que, sovint, se'n deriven de l'enregistrament de moments crítics com aquest.

Fins ara, el presentador ha publicat deu episodis que representen diverses situacions amb què totes i tots ens identifiquem, tard o d'hora, al llarg de la quarantena. L'odissea d'anar a comprar, l'emoció de baixar a tirar el fem, l'experiència de netejar la casa a fons o els moments de baixó. Aquestes són algunes de les escenes quotidianes que Eugeni Alemany recrea al seu docu-reality.

Diari de la quarantena és un producte audiovisual «molt artesanal», tal com explica el seu creador. Es tracta d'episodis gravats i editats íntegrament amb el telèfon mòbil i de manera autònoma. Alemany explica que s'adapta a les circumstàncies amb què ensopega cada dia i que empra els mitjans que té al seu abast, però reconeix que s'ho passa d'allò més bé tant gravant com editant i afegint la música, les pauses o els efectes que retraten el seu segell personal.

L'humorista insisteix que es tracta d'un producte d'entreteniment i paròdia, que representa allò que pensem i no diem, i en el qual ell interpreta un personatge de ficció que combina la realitat amb l'exageració. «Hi ha una part vertadera, però altra exagerada o distorsionada amb l'objectiu de buscar el somriure», afirma.

Tot i que no és la primera vegada que Eugeni Alemany s'anima a oferir aquest format, atés que ja ha compartit en altres ocasions moments d'alguns viatges o aventures que ha viscut, el presentador es mostra molt sorprés per la resposta que ha donat l'audiència a Diari de la quarantena. Segons explica amb entusiasme, ha rebut missatges positius per tots els canals, tant des de la Comunitat Valenciana com des d'altres territoris de parla catalana i, fins i tot, de Madrid, Euskadi, Andalusia o Aragó. «Com que tot el planeta està vivint el mateix, més enllà de la llengua, tenim en comú la situació», reconeix. A més, declara que les persones majors que no tenen xarxes socials demanen a les persones més joves de les famílies que graven els episodis i els envien per WhatsApp per a poder seguir-los.

FESTIVAL DELS BALCONS

El passat dijous, 19 de març, València va ser testimoni d'un dia de Sant Josep molt diferent, sense falles ni cremà, però amb molta implicació ciutadana i ambient festiu malgrat tot. Eugeni Alemany, juntament amb el còmic Raúl Antón i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), van posar en marxa la iniciativa #FestivalDelsBalcons, que va nàixer arran de veure en Twitter les propostes de la gent als finestrals de les seues cases durant la quarantena. L'objectiu era que totes les persones que tocaren instruments musicals o, simplement, volgueren participar, isqueren als seus balcons a tocar els pasdobles «Paquito El Chocolatero» i «Amparito Roca» a les 12 hores.

Eugeni Alemany explica que la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana va fer un gran treball per a organitzar i coordinar el festival, i que tant ell com Raúl Antón van contribuir a donar visibilitat a la proposta. L'humorista admet que ha estat una experiència molt emotiva i sorprenent, i que ha deixat una moralitat clara: «La festa som les persones». «Sense monuments, revetles ni ofrena, aquestes seran les Falles que més recordarem», afig el presentador, «perquè ens han fet llevar tot allò superficial i quedar-nos amb l'essència, tal com deia el "Cant de l'Estoreta Velleta"».

Pròximament en À Punt: Celebrity School

Eugeni Alemany serà el presentador del programa que s'estrenarà pròximament en À Punt: Celebrity School. Es tracta d'un format alemany original de Brainpool, companyia del grup Banijay, i que s'adapta a la televisió pública valenciana amb grans expectatives. Es tracta d'un concurs-espectacle en el qual tres famosos s'enfronten a tres graus diferents d'ensenyament d'escoles valencianes, i està previst que s'emeta al mes d'abril, en huit capítols de dues hores cadascun.

Segons explica el presentador, el programa comptarà amb experiments de Física i Química, proves d'Educació Física, Matemàtiques, Biologia, Història o Llengua. «Hi haurà experiències molt variades, divertides i emocionants», avança. Alemany mostra la seua admiració per la labor que ha desenvolupat tot l'equip i considera que potser es tracta del programa més ambiciós que ha fet À Punt pel que fa a plató, ja que hi haurà més de 200 persones de públic.

Eugeni Alemany assegura que Celebrity School és «un gran format d'entreteniment per a tots els públics», i insisteix que allò ideal seria aconseguir tornar a reunir a tota la família —majors i joves— davant la televisió. El presentador es declara molt satisfet amb l'equip i amb el resultat, i convida l'audiència a gaudir d'aquesta nova proposta que aportarà diversió i tensió de concurs.

Arxivat a:

Destacats