«Etnomusic Tardor» explora una ruta sonora per les arrels i tradicions musicals de la mà de Fetén Fetén

Les entrades per assistir a aquest cicle musical en acústic organitzat pel Museu Valencià d’Etnologia són gratuïtes, però precisen de reserva prèvia

«Etnomusic Tardor» explora una ruta sonora per les arrels i tradicions musicals de la mà de Fetén Fetén
15/11/2017 -

El festival Etnomusic Tardor explorarà aquest dijous, a partir de les 20:00 hores, una ruta sonora per les arrels i tradicions musicals de la mà del duo Fetén Fetén. Les seues composicions guien, a ritmes de ball, pel foxtrot, la polca, el vals, el xotis, les seguidilles o les havaneres, bressolant el públic assistent per la Península Ibèrica i fent-los volar d’Itàlia al Japó o d’Argentina fins a Portugal en la segona de les sessions d’aquest cicle de concerts.

Fetén Fetén és molt més que el projecte musical de Jorge Arribas i Diego Galaz, és el llenguatge de l’ànima fet harmonia, un projecte iniciat en 2009 que pretenia posar banda sonora a les seues influències i records. Amb el violí, l’acordió, la trompeta, la mandolina i altres instruments menys ortodoxos, com ara el xerrac, la flauta de cadira de càmping o l’ala de voltor, aquests dos músics ofereixen una festa de sons i emocions, un espectacle alegre i dinàmic ple d’improvisació que parteix de la música popular.

Aquest duo ha recorregut nombrosos escenaris d’Europa i Amèrica i ha desenvolupat un programa didàctic per al públic familiar del Museu del Prado i del Museu Nacional d’Escultura de Valladolid, entre d’altres.

Més proper i en acústic

Després de l’òptima acollida registrada pel cicle musical Etnomusic durant la passada primavera, el Museu Valencià d’Etnologia, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha posat en escena un nou cicle de quatre concerts, Etnomusic Tardor, de format reduït i acústic. L’objectiu és mostrar propostes de música folk i del món amb un to més proper, amb formacions reduïdes –duos o tercets– propiciant un ambient més pròxim amb el públic, en un espai tancat.

Aquest festival forma part del cicle anual d’activitats culturals que organitza el Museu Valencià d’Etnologia al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. El projecte pretén presentar música tradicional valenciana amb plantejaments moderns i actuals; mostrar propostes musicals de diferents llocs de l’Estat espanyol i del món, sempre vinculant el caire tradicional amb noves lectures musicals.

El cicle es compon d’un total de quatre concerts, els quals tindran lloc tots els dijous, fins el 30 de novembre, a la sala Alfons el Magnànim del mateix Museu Valencià d’Etnologia.

Les localitats per presenciar els distints concerts són gratuïtes, però caldrà recollir les entrades prèviament, a partir del dimarts anterior a cada recital –màxim de dues entrades per persona– al vestíbul del Museu Valencià d’Etnologia, en horari de 10:00 a 20:00 hores. També es podrà disposar de les localitats efectuant una reserva on-line, a traves de la pàgina web http://www.museuvalenciaetnologia.es/ca/etnomusictardor2017.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

Festes Torrent 2019
Festes Aldaia