Etnomusic 2019 proposa un viatge musical de Síria a l'Argentina amb parada en la tradició folk valenciana

Guardar

etnomusic2019
etnomusic2019

El Museu Valencià d'Etnologia (Muvaet) es convertirà en "punt de referència per a la música folk valenciana i de tot el món" amb el festival Etnomusic, que a partir del pròxim 9 de maig acollirà actuacions d'artistes que reinterpretaran la tradició de la Comunitat, com Aljub, Pep Gimeno 'Botifarra', procedents de la resta d'Espanya i de l'àmbit internacional en un viatge que anirà des de Síria a l'Argentina.

Etnomusic, proposta que compta ja amb setze anys d'història, forma part del cicle d'activitats culturals que organitza el Muvaet en relació amb la cultura tradicional i la diversitat cultural. El projecte té com a objectiu "presentar la música tradicional valenciana des d'una perspectiva actual, així com donar a conéixer propostes musicals de tot el món que vinculen tradició i innovació", destaquen els seus impulsors.

El programa de concerts, que s'ha presentat hui, es desenvoluparà tots els dijous des del 9 de maig al 20 de juny, al pati del Centre Cultural la Beneficència, a partir de les 20.15 hores.

En aquesta nova edició, la tradició musical valenciana està representada --"i reinterpretada", subratllen-- per la formació Aljub i Pep Gimeno 'Botifarra'.

Pràcticament amb els mateixos anys a l'esquena que l'Etnomusic, Aljub porta des de 2002 creant nous sons, resultat de la influència de melodies medievals i orientals. Interpretaran el concert '16 anys, 16 cançons', presentat en 2018 amb motiu de l'aniversari de la banda.

Per part seua, 'Botifarra' i el tangerino Ahmed Touzani recrearan el repertori de 'A banda i banda del Mediterrani', també publicat l'any passat.

Les propostes nacionals arriben de la mà d'Uxía, una de les màximes representants de la música i la poesia gallega; Hamsa Hamsa, grup establit a Barcelona amb una llarga trajectòria creant música mestissa i La Banda Morisca, formació que aprofundeix en les arrels musicals de l'antiga Al-Ándalus.

DAMES DE LA CANÇÓ ÀRAB

Ja en el pla internacional, la cantant siriana Limita Al Ahmad i la seua banda interpretaran el concert 'Les Dames de la Cançó Àrab', un homenatge a les veus femenines amb més reconeixement de la música àrab del segle XX. El projecte més allunyat del Mediterrani serà el de Marcelo Mercadante, bandoneonista argentí, que presentarà al costat del seu sextet un projecte musical encara per publicar, 'La clau'.

Les entrades poden recollir-se a partir del dimarts anterior a cada concert --s'entregarà un màxim de dos per persona-- en el vestíbul del Museu Valencià d'Etnologia o a través de la pàgina web. L'accés és lliure fins a completar aforament.

Destacats