caixa popular

Comença l'estudi de viabilitat de les propostes de DecidimVLC

Comença l'estudi de viabilitat de les propostes de DecidimVLC
06/07/2018 -

De les 540 propostes presentades per la ciutadania per invertir els 8 milions d’euros del pressupost municipal que l’Ajuntament ha reservat enguany per dur a terme projectes de ciutat sol·licitats per col·lectius o persones a títol individual, 359 han passat a la fase d’estudi de viabilitat (tècnica, jurídica i econòmica). Un total de 232 propostes han sorgit de la ciutadania, mentre que 127 tenen el seu origen en els grups de treball de les Juntes Municipals de Districte.

Després que ahir es tancara el termini perquè les propostes presentades recaptaren els suports de la ciutadania, el procés participatiu Decidim VLC <https://decidimvlc.valencia.es/?locale=val> encara la tercera fase, en la qual el personal tècnic municipal estudiarà la seua viabilitat. Aquesta és la fase prèvia a la definitiva de les votacions, que arrancarà el pròxim 15 de setembre.

La regidora de Participació i Acció Veïnal, Neus Fàbregas Santana, ha informat que s’han recaptat 14.131 suports per a les 540 propostes presentades. «Estem consolidant aquest procés participatiu amb la ciutadania, que cada vegada presenta més propostes i millor desenvolupades, la qual cosa indica que existeix vertader interés per codissenyar les polítiques municipals i per participar activament en la vida de la institució».

En aquesta edició el pressupost assignat és de 8 milions d’euros, un milió més que en la passada edició. S’ha produït una altra variació respecte a les edicions anteriors: els projectes per als districtes de València han hagut de rebre un mínim de 30 suports per superar aquesta segona fase, però als pobles ha sigut suficient amb 15 suports per a anar a l’estudi de viabilitat.

La validació de les propostes és competència del Servici de Descentralització i Participació Ciutadana. Els motius per desestimar-les han sigut: no comptar amb el suport mínim, no ser un projecte d’inversió, no ser competència municipal, que per a la seua execució fóra necessari implicar altres administracions públiques o que eixa execució ja estiguera prevista i pressupostada per l’Ajuntament de València.

Neus Fàbregas Santana ha destacat que «una vegada més la ciutadania participa i ara els servicis tècnics municipals tenen propostes ciutadanes damunt de la taula, la qual cosa no ocorria en anteriors legislatures, i treballaran perquè puguen ser viables el màxim nombre possible de propostes presentades. Construïm participació dins i fora de l’Ajuntament».

Les propostes de projectes d’inversió que han passat el tall dels suports passen ara a ser estudiades pels servicis municipals implicats en la seua execució, que seran els que emetran un informe sobre la seua viabilitat jurídica, tècnica i pressupostària. Per tal de ser viables, no han de contravenir cap normativa, han de ser competència de l’Ajuntament i han de considerar-se una inversió. Aquelles que obtinguen informe favorable seran les que s’elevaran al procés de votació ciutadana a partir del 15 de setembre.

La regidora ha indicat que «en aquesta fase es tracta de garantir que les propostes que han recaptat suports de la ciutadania siguen viables tècnicament i s’ajusten a les bases del procés, perquè la ciutadania puga decidir amb el seu vot al setembre quines són les prioritàries per a la nostra ciutat». Entre les propostes predomina la conversió de carrers en zona de vianants, la instal·lació de carrils bici, la construcció de parcs i altres obres de condicionament urbà.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC