caixa popular

Fuset: 'L'estudi sociològic de les Falles mostra la pluralitat del col·lectiu faller'

Alguns dels elements més valorats de les Falles són els monuments, la indumentària i la sàtira

Fuset: 'L'estudi sociològic de les Falles mostra la pluralitat del col·lectiu faller'
01/08/2017 -

El Regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, junt amb els representants d’Invest Group, han presentat, aquest matí, l’Estudi Sociològic de les Falles, que s’ha dut a terme amb motiu de la declaració de les Falles, el passat 30 de novembre, com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

En aquest sentit, Pere Fuset ha explicat que ‘després d’aquesta declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat, el camí continua. Amb aquest estudi, hem volgut mostrar la transversalitat i la pluralitat que existeix en el col·lectiu faller. I és que les Falles són un motor de cohesió social’.

Aquesta enquesta sociològica, realitzada per Invest Group, s’ha dividit en quatre grans blocs per a realitzar una radiografia molt més completa del món faller. D’aquesta manera, i amb l’objectiu de conéixer la relació dels fallers amb les Falles, les línies que s’han tingut en compte han sigut el perfil del faller, la valoració d’aspectes relacionats amb la nostra festa, l’opinió dels fallers respectes a algunes decisions preses i, finalment, una anàlisi sobre la realitat sociològica del col·lectiu faller.

Així, alguns dels resultats més rellevants obtinguts per aquesta enquesta han sigut el gran acord que existeix entre el col·lectiu faller respecte a no avançar els horaris de les revetles, no usar materials contaminants en els monuments fallers, no retardar les instal·lacions de les carpes, mantenir els dies de la festa o l’acceptació de l’obertura de la balconada de l’Ajuntament a la ciutadania durant les mascletaes, entre altres.

Així mateix, l’enquesta també ha revelat que els elements més valorats de les Falles són els monuments, la indumentària i la sàtira fallera, i el que més es valora dins d’una comissió fallera és el bon ambient i la gestió realitzada per la Junta Directiva.

D’altra banda, en aquest estudi també s’ha produït una marcada diversitat d’opinions respecte a altres aspectes que afecten les Falles. En aquest sentit, un 48% dels enquestats els agradaria que Junta Central Fallera s’independitzara de l’Ajuntament, mentre que un 49% preferiria que es quedara com està o, per exemple, un 47% agrairia una major presència del valencià en les Falles.

Finalment, els enquestats amb les seues respostes han suspés dues mesures rellevants per a la nostra festa. D’aquesta manera, apareix reflectit una gran desaprovació respecte a l’elecció del jurat que elegeix el millor monument faller, així com el jurat que selecciona a les Falleres Majors de València.

Un total de 963 enquestes, repartides proporcionalment pels diferents districtes municipals, s’han dut a terme en aquest estudi, que ha comptat amb un gran èxit de participació. El següent pas, segons ha detallat el Regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, serà ‘publicar aquesta enquesta perquè qualsevol agent puga valorar-la en la mesura que ho considere. El coneixement és el que et permet prendre decisions, i aquests estudis serveixen per a la reflexió col·lectiva. Per descomptat, açò és només el principi. Hi haurà més estudis en els quals es tindran en compte altres sectors, com el pirotècnic o el gremi hostaler’.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − catorze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018