25n
25N
25N

Un total de 6.660 valencians de 111 municipis participaran en l'estudi de seroprevalència

L’estudi de seroprevalència arrancarà la setmana que ve en la Comunitat Valenciana

Un total de 6.660 valencians de 111 municipis participaran en l'estudi de seroprevalència
25/04/2020 -

Un total de 6.660 valencians participaran en l’estudi de seroprevalència del coronavirus, que donarà principi aquesta setmana, i que en la Comunitat Valenciana aconseguirà 111 municipis.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat en roda de premsa que els participants en l’estudi han sigut seleccionats per l’Institut Nacional d’Estadística mitjançant un mostreig, i que es durà a terme de manera voluntària a tots els membres de la llar. També es podrà incloure a cuidadors de membres de la llar o persones que allí treballen.

La consellera ha detallat que es dirà a cada casa per a convidar-los a participar en l’estudi, i se’ls citarà en el seu centre de salut per a dur a terme la prova. No obstant això, en les tres capitals de província, seran els tres hospitals de referència els qui es posaran en contacte amb les famílies per a realitzar les proves en les seues instal·lacions.

“Quan se’ls cite per telèfon se’ls informarà de tot, es resoldran els seus dubtes, se’ls explicaran els objectius i característiques de l’estudi, se’ls realitzarà una sèrie de preguntes i qüestions relacionades amb la situació social o demogràfica com el nombre de persones que viuen a casa, si tenen malalties cròniques, símptomes o si se’ls han fet proves diagnòstiques o tests”, ha explicat.

REPRESENTATIVITAT

La consellera ha detallat que entre els 111 municipis seleccionats hi ha diversos de menys de 5.000 habitants, uns altres d’entre 5.000 i 20.000, uns altres d’entre 20.000 i 100.000 i uns altres de més de 100.000.

En concret, es faran proves en 22 municipis de Castelló, 40 d’Alacant i 49 de València. En total, hi haurà 528 llars estudiades a Castelló, 960 a Alacant i 1.176 a València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 2 =