25n
Orgull
Orgull

Un nou estudi conclou que el SARS-CoV-2 pot infectar els testicles

Un nou estudi conclou que el SARS-CoV-2 pot infectar els testicles
18/06/2021 -

Investigadors del Centre Mèdic de la Universitat de Texas en Galveston (els Estats Units) han descobert que el SARS-CoV-2, el virus que provoca la Covid-19, pot infectar els testicles de hàmsters contagiats, la qual cosa podria tindre implicacions importants en la salut masculina.

Els resultats, publicats en la revista ‘Microorganisms’, podrien ajudar a explicar alguns símptomes dels quals ja havien informat alguns homes amb Covid-19. En concret, alguns pacients han reportat dolor testicular i alguns informes apunten a disminucions en la testosterona, una hormona clau produïda en els testicles. Les autòpsies també han revelat una important alteració dels testicles a nivell cel·lular, incloent-hi la presència de cèl·lules immunes.

“Donada la magnitud de la pandèmia de Covid-19, és crucial investigar com la malaltia pot impactar en els testicles, i les conseqüències potencials per a la gravetat de la malaltia, la salut reproductiva i la transmissió sexual, afirma l’autor de l’estudi, el doctor Rafael Kroon Campos, becari postdoctoral en el laboratori de la Dra. Shannan Rossi en la UTMB.

Aquest laboratori ha estat estudiant la infecció pel virus del Zika en els testicles durant anys, per la qual cosa els investigadors es preguntaven si el SARS-CoV-2 podria causar una malaltia similar. Els hàmsters s’utilitzen habitualment com a model de COVID-19 en humans, ja que desenvolupen signes similars de la malaltia. El virus es va detectar en els testicles de tots els hàmsters infectats durant la primera setmana, però va disminuir. Els autors creuen que això pot representar el que podria ocórrer en els homes amb la malaltia COVID-19 de lleu a moderada.

“Aquestes troballes són el primer pas per a entendre com la Covid-19 impacta en l’aparell genital masculí i potencialment a la salut reproductiva dels homes”, ha afirmat Rossi, que és professora associada en el Departament de Patologia i Microbiologia i Immunologia d’aquesta universitat. “Tenim molt més a fer abans de tindre la fotografia completa. Pròximament, investigarem maneres de disminuir aquest impacte, incloent-hi l’ús d’antivirals, teràpies d’anticossos i vacunes.

Segons els autors de l’estudi, les investigacions futures també inclouran la modelització de les condicions associades a la gravetat de la COVID-19, com l’obesitat i la diabetis, i les variants preocupants del SARS-CoV-2.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + onze =