25n
25N
25N

Un estudi apunta que no hi haurà "pràcticament" ingressos a l'octubre si s'aconsegueix el 70% d'immunitat a l'agost

Un estudi apunta que no hi haurà "pràcticament" ingressos a l'octubre si s'aconsegueix el 70% d'immunitat a l'agost
26/05/2021 -

Un estudi realitzat per l’equip de l’IQVIA sobre l’impacte de la campanya de vacunació contra la COVID-19 en hospitalitzacions i ocupació d’unitats de vigilància intensiva (UCI) ha estimat que, en un escenari en el qual el 70 per cent de la població està vacunada el 31 d’agost, les hospitalitzacions són “pràcticament zero a partir d’octubre”.

Per a aquest treball, la consultora ha combinat models epidemiològics i tècniques d’Intel·ligència Artificial i ‘Machine Learning’ per a predir hospitalitzacions i ingressos en UCI en l’àmbit nacional a causa de la COVID-19, tenint en compte la variabilitat en la dinàmica de la malaltia en els diferents grups d’edat.

“Aquest estudi, basat en tècniques de ‘Machine Learning’, ens mostra que un ràpid desplegament de la vacunació i que la població accedisca a vacunar-se és clau per a aconseguir minimitzar les hospitalitzacions i ingressos en UCI deguts a la COVID-19, i destinar aquests recursos a gestionar l’acumulació de pacients generada durant la pandèmia”, explica Jose Luis Fernández, SVP & GM Spain, Turkey, Portugal EMEA RBU.

L’estudi traça quatre escenaris: l’A (70 per cent de la població amb pauta completa de vacunació el 31 d’agost de 2021); un retard en el pla de vacunació (B); part de la població es nega a rebre la vacuna (C) i retard en les vacunacions i població rebutjant la vacuna (D).

Així, en l’escenari en el qual el 16 per cent de la població rebutja la vacuna, les hospitalitzacions i ingressos en l’UCI no cessen en el període analitzat. En l’escenari A les hospitalitzacions decreixerien un 96 per cent i els ingressos en UCI un 95 per cent entre juny i desembre enfront del mateix període del 2020. En la resta dels escenaris aquest decreixement és entre un 3 per cent i un 14 per cent menor.

No obstant això, quan es comparen les hospitalitzacions i ús de les UCI per la COVID-19 entre els quatre escenaris, el nombre d’hospitalitzacions acumulades entre juny i desembre és un 133 per cent superior en el cas que la pauta completa per al 70 per cent de la població s’aconseguisca a la fi de desembre en lloc de finals d’agost, un 67,4 per cent superior en l’escenari C on considerem que part de la població rebutja rebre la vacunació, però es manté l’objectiu del 31 d’agost quant a calendari, i quasi un 248 per cent en l’escenari en el qual hi ha un retard en les vacunacions i que a més part de la població no vol ser vacunada.

En el cas dels ingressos en les UCI, s’observa una tendència similar a les hospitalitzacions amb un augment del 143 per cent en l’escenari B comparat amb l’A, quasi 84 per cent en el C i quasi un 285 per cent en el D.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − sis =