25n
25N
25N

Un estudi adverteix que la variant britànica "provocarà grans rebrots de COVID-19"

Un estudi adverteix que la variant britànica "provocarà grans rebrots de COVID-19"
03/03/2021 -

Una nova investigació publicada en la revista ‘Science’ ha evidenciat que la variant britànica del coronavirus “provocarà grans rebrots de casos de COVID-19”.

“Sense mesures de control estrictes, incloent-hi el tancament limitat de les institucions educatives i un desplegament de vacunes molt accelerat, les hospitalitzacions i morts per COVID-19 en tota Anglaterra en 2021 superaran les de 2020”, diuen els autors de l’estudi.

Després de la seua aparició el novembre de 2020, al desembre van començar a sorgir proves que aquesta variant estava superant ràpidament a les variants preexistents en el sud-est d’Anglaterra. A partir del 15 de febrer de 2021, comprén aproximadament el 95 per cent de les noves infeccions de SARS-CoV-2 a Anglaterra i ara s’ha identificat en almenys 82 països.

Després d’analitzar 150.000 mostres seqüenciades de SARS-CoV-2 de tot el Regne Unit, els investigadors van descobrir que la taxa de creixement relatiu de la variant en els primers 31 dies després de la seua observació inicial era major que la dels altres 307 llinatges de variants del virus.

Per a entendre els possibles mecanismes biològics d’aquest fet, els autors van utilitzar un model matemàtic de transmissió del SARS-CoV-2 estructurat per edats i regions per a posar a prova diverses hipòtesis, com que la variant té una càrrega viral més alta o un període d’excreció més llarg.

Basant-se en la seua anàlisi, identifiquen l’augment de la transmissibilitat com el model que millor explica la ràpida propagació de la variant. Calculen que la nova variant té un número de reproducció entre un 43 i un 90 per cent major que les variants preexistents del SARS-CoV-2 a Anglaterra.

Els investigadors van utilitzar la modelització per a analitzar més a fons com les intervencions podrien reduir la càrrega potencial d’aquesta nova variant al Regne Unit. A partir dels escenaris que van avaluar, conclouen que pot ser necessari un augment substancial de la distribució de vacunes i el tancament d’escoles per a 2021 per a evitar que les morts i hospitalitzacions per COVID-19 en 2021 superen les de 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 17 =