25n
25N
25N

Estudiants de batxillerat de Xirivella ensenyen competències digitals a dones adultes

Xirivella impulsa diveres línies de coeducació transversal que involucren a diferents àrees municipals

Estudiants de batxillerat de Xirivella ensenyen competències digitals a dones adultes
23/01/2020 -

28 alumnes i alumnes de batxillerat de l’IES Ramon Muntaner de Xirivella han millorat durant dos mesos les competències digitals de 28 dones del municipi. L’experiència, emmarcada en el taller ‘EXPERTIC-és’ celebrat a la Casa de la Dona, ha permés un transvasament d’informació i coneixement del públic juvenil, altament experimentat en el camp digital, cap a dones adultes que desitjaven millorar les seues aptituds i la seua ocupabilitat.

Durant aquests dos mesos, les alumnes han aprés a elaborar el seu currículum en versió digital, a accedir a ofertes d’ocupació publicitades en Internet, a adquirir i desenvolupar un llenguatge cibernètic o a defensar-se en una hipotètica entrevista de treball. El taller ha conclòs amb un mapa d’autoconeixement personal en el qual cadascú aprén a modular les seues febleses i potenciar les seues fortaleses.

En l’organització del taller ‘EXPERTIC-és‘ han participat les Regidories d’Igualtat, Benestar Social, Comerç Local i Educació. La regidora d’Igualtat, Paqui Martínez, ha sigut l’encarregada d’entregar els diplomes. “Durant totes les sessions hem vist civisme, tolerància i empatia. El benefici ha sigut mutu: l’alumnat s’ha sentit important en poder ensenyar coses útils a persones majors, i les alumnes han sentit l’afecte i la força de la joventut per a empoderar-se i millorar les seues vides”, destaca Paqui Martínez.

Xirivella impulsa diverses línies de coeducació transversal que involucren a diferents àrees municipals i posen en contacte segments de la societat local. “Si conscienciem i coeduquem a les futures generacions en el llenguatge de la igualtat, evitarem molts dels drames que hui tant ens indignen i ens entristeixen”, conclou Martínez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =