25n
25N
25N

Estudiants de la Universitat d'Estocolm visiten València

Estudiants de la Universitat d'Estocolm visiten València
08/03/2017 -

La Universitat d’Estocolm ha mostrat interés per l’urbanisme que s’està duent a terme a València i ha enviat un grup d’estudiants a conéixer de primera mà la ciutat i les polítiques que guien el seu desenvolupament urbà actual.

El delegat de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, ha rebut un grup de professors i alumnes del Departament de Geografia Humana de la Universitat d’Estocolm (Suècia), que s’han desplaçat fins a València per a conéixer i estudiar les polítiques urbanístiques que es desenvolupen actualment en la ciutat. Un grup integrat per 31 estudiants del programa de Màster de la universitat i dos professors han tingut ocasió de conéixer en profunditat les línies estratègiques del desenvolupament urbanístic valencià.

L’alumnat ha assistit a una presentació relativa al desenvolupament urbà de la nostra ciutat i els seus principals projectes urbanístics, entre altres, la Revisió del Pla General d’Ordenació Urbana, PGOU, document que guiarà el futur urbanístic de la ciutat. Els estudiants s’han mostrat molt interessats en el programa, especialment en els aspectes relacionats amb la protecció de l’horta, la sostenibilitat i les polítiques de rehabilitació i regeneració urbana.

Posteriorment, han realitzat un recorregut amb autobús acompanyats per tècnics municipals que els han donat a conéixer els diferents projectes rellevants de la ciutat. El recorregut ha partit del Mercat de Colón, i ha transcorregut, entre altres punts, pel Campus de Tarongers, la Ronda Nord (on han pogut observar el límit entre sòl urbà i horta), els recents desenvolupaments urbanístics d’Orriols, Benicalap, Ademús, les Moreres i l’avinguda de França. També han conegut exemples de rehabilitació d’arquitectura industrial (com el complex administratiu 9 d’Octubre, el Centre Poliesportiu Cultural La Petxina o l’edifici de l’antiga Fàbrica de Tabac), i equipaments destacats de la ciutat (com el Bioparc o la Ciutat de les Arts i les Ciències) i les obres del Parc Central.

L’estada de la delegació sueca ha inclòs una jornada específica sobre el Cabanyal i la Marina de València, acompanyats per experts de la Universitat de València. La visita es prolongarà fins al dissabte 11.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 9 =